|
Zaman: 20 Mar 2010, 01:52
|
Cevaplanmamış mesajlar | Aktif başlıkları görüntüle
Türkçemize sahip çıkalım
| Yazar |
Mesaj |
|
jaden yuki
YeÅŸil KuÅŸak
|
 Re: Türkçemize sahip çıkalım
oğuzhan 12 yazdı: Adam yabancıdır ve Türkçe bilmiyodur.O yüzden İngilizce yazıyodur. aynı adam başka konularda türkçe mesaj yazıyor?Ve konuya cevap yazanın tümümü yabancı?Bence foruma madde olarak buda eklenmeli,yoksa bu başlığın pekte bir anlamı olmuyor.Sonuçta adam türkçe forumda ingilizce mesaj yazıyor.Sizde ingilizce cevap veriyorsunuz fln.İngilizce bilenlerin adama cevap vermemesi lazımki o adam bidaha girmesin,forum türkçe kalsın.bu dediğime ırkçılık diyorsan,dilimizi koruyalım demek ırkçılık değildir 
_________________ Transformers mugenine yeniden başlıyorum...
|
| 18 Tem 2009, 20:41 |
|
 |
|
saibot
Samuray
Kayıt: 08 Şub 2009, 02:40 Mesajlar: 1164 Konum: Lin Kuei Klanı
|
Ama forumda yabancılar da var. Ve bizim anlayacağımız tek dil İngilizce. Ya da çoğu kişinin... Böyle bir kural saçma olur. 
_________________ HUZUR İÇİNDE UYU ATAM!
İşgaldeki hali sakın unutma! Atatürk'e dil uzatma sebepsiz. Sen anandan yine çıkardın amma, Baban kimdi bilemezdin şerefsiz... Neyzen Tevfik (Ben mksubzero)
TRFighters Tarihçesi İçin Tıklayabilirsiniz! Oyun Tasarısı: Mortal Kombat vs. Super Mario Strikers God of War III - Titanlar,Tanrılar ve Konu Mortal Kombat 9
|
| 19 Tem 2009, 01:21 |
|
 |
|
Scorpion-SCO
Moderator
Kayıt: 16 Mar 2008, 22:22 Mesajlar: 340 Konum: Karşıyaka-35½-1912 KsK
|
jaden yuki yazdı: aynı adam başka konularda türkçe mesaj yazıyor?Ve konuya cevap yazanın tümümü yabancı?Bence foruma madde olarak buda eklenmeli,yoksa bu başlığın pekte bir anlamı olmuyor.Sonuçta adam türkçe forumda ingilizce mesaj yazıyor.Sizde ingilizce cevap veriyorsunuz fln.İngilizce bilenlerin adama cevap vermemesi lazımki o adam bidaha girmesin,forum türkçe kalsın.bu dediğime ırkçılık diyorsan,dilimizi koruyalım demek ırkçılık değildir  Forumda İngilizce'yi yasaklamak ne kadar saçma.. Bu dediğin kesinlikle olamaz.. Biz İngilizce konuşarak dilimizi kaybetmeyiz, "chilek" gibi yazılarla kaybederiz.. Yabancı dil konuşmamamız bizim dilimizi korumaz, sadece bizi kabuğumuza kapatır..
| 19 Tem 2009, 07:42 |
|
 |
|
blizzart
Samuray
Kayıt: 26 Kas 2008, 16:52 Mesajlar: 1238 Konum: Limon Bahçesi :)
|
jaden yuki yazdı: oğuzhan 12 yazdı: Adam yabancıdır ve Türkçe bilmiyodur.O yüzden İngilizce yazıyodur. aynı adam başka konularda türkçe mesaj yazıyor?Ve konuya cevap yazanın tümümü yabancı?Bence foruma madde olarak buda eklenmeli,yoksa bu başlığın pekte bir anlamı olmuyor.Sonuçta adam türkçe forumda ingilizce mesaj yazıyor.Sizde ingilizce cevap veriyorsunuz fln.İngilizce bilenlerin adama cevap vermemesi lazımki o adam bidaha girmesin,forum türkçe kalsın.bu dediğime ırkçılık diyorsan,dilimizi koruyalım demek ırkçılık değildir  Irkçılıkla alakası yok. Burada kastedilen Türkçe kelimelerin bazı kendini bilmezler tarafından değiştirip kullanması üzerine. Örneğin kullanıyorum sözcüğünü kullanıyom veya kullanıom şeklinde kullananlar var. Veya, evet kelimesini eet, ewt, eft, yes (!) olarak kullananlar var. Amaçlarını bilmiyorum zaten bunları kullananlar genellikle 10-14 yaş arası oluyorlar, internet ile ilk kez tanıştıkları içindir ki bu kelimeleri başkalarından öğrenip kullanıyorlar. Fakat bir de 14. Yaşını geçmiş, fakat yine de böyle abuk subuk bir şekilde kelimeleri biçimlendirenler var. Bunlara da af edersiniz ama "aptal, gerizekalı" deniyor. Böyle tiplemelerin ne zaman ne yapacağı da belli olmaz. En sevdikleri kelime "yha" oluyor nedense. Anlamını ben de çözebilmiş değilim. Konuşurlarken acaba "yıha" gibi bir ses mi çıkarıyorlar.. Aslı şu; kızlarla fazla haşır neşir olduklarından (çapkınlık için gidiyorlar bu serseriler, fakat gittikleri grup bunu bir güzel gevşek oğlana çeviriyor) ve bizim karaktersizimizi yeni bedenine bürüyorlar 
_________________ Bring Me To Life Konsoloyunları Msn Grubuna Girmek İçin Tıkla! Sonic DX Oyununda Kendi Karakterini Yaratmak İçin Tıkla! UMK3 Kariyer: Toplam Maç sayım: 3 Kazandığım Maçlar: 3 Kaybettiğim Maçlar: 0 Özet: blizzart vs tariktigli123 (blizzart). blizzart vs donetouch (blizzart). blizzart vs ufuk00 (blizzart).
|
| 21 Tem 2009, 17:44 |
|
 |
|
SonGokuU
Samuray
Kayıt: 23 Ağu 2006, 00:09 Mesajlar: 1118 Konum: Trabzon,istanbul (Almanya)
|
blizzart yazdı: En sevdikleri kelime "yha" oluyor nedense. Anlamını ben de çözebilmiş değilim. Konuşurlarken acaba "yıha" gibi bir ses mi çıkarıyorlar.. Aslı şu; kızlarla fazla haşır neşir olduklarından (çapkınlık için gidiyorlar bu serseriler, fakat gittikleri grup bunu bir güzel gevşek oğlana çeviriyor) ve bizim karaktersizimizi yeni bedenine bürüyorlar  Ne diyim helal ! 

Trabzonluyuz, ağar yaralıyız ceket atar çamura yatar karakol evimiz kelepçe kol saatimiz rakıyı susuz arkadaşı sonsuz severiz ASKER OLURUZ TERÖR VURURUZ. POLIS OLUR VATAN KORURUZ. KAFAMIZA ESER PAPAZ VURURUZ. BIZ ORALI BURALI DEGIL TRABZONLUYUZ !
ÖNEMLI NOT: Türklerle ugrasmak Güven Özveri Tecrübe Ister!
YA KAN KUSTURURUZ, YA TAM SUSTURURUZ
>>Saygilar<<

|
| 22 Tem 2009, 02:42 |
|
 |
|
dirtydragon
Ninja
|
bide genellikle karşıma çıkıyor bu yanlış muhakkak kelimesi genelde görüyorum "muakkak,muhakak,..." gibi şekillerde yazılıyor :. Bu kelimenin doğrusu "Muhakkak" olacaktır.Bu ara gerçekten güzel olmuş bu konu türkçemize sahip çıkalım.Tabii bende arasıra kısaltmalar kullanıyorum ama Türkçe kelimeleri yanlış yazmamaya da aynı özen gösteriyorum. 
_________________ Emeğe saygı göstermeyen hayattada saygı görmez
Dead Fantasy Tüm Bölümler İçin Tıkla Naruto Shippuuden TrAltyazılı Bölümler İçin Tıkla

|
| 25 Tem 2009, 16:40 |
|
 |
|
Sphynxinator
Samuray
Kayıt: 16 Mar 2007, 20:04 Mesajlar: 2351 Konum: Antalya        Oyunu: Carmageddon
|
dirtydragon yazdı: bide genellikle karşıma çıkıyor bu yanlış muhakkak kelimesi genelde görüyorum "muakkak,muhakak,..." gibi şekillerde yazılıyor :. Bu kelimenin doğrusu "Muhakkak" olacaktır.Bu ara gerçekten güzel olmuş bu konu türkçemize sahip çıkalım.Tabii bende arasıra kısaltmalar kullanıyorum ama Türkçe kelimeleri yanlış yazmamaya da aynı özen gösteriyorum.  İyi de "Muhakkak" sözcüğü, Türkçe bir sözcük değil ki. Onu doğru yazmaya çalışacağımıza, onun Türkçe karşılığını yazmak daha iyi olmaz mı? Örnek olarak; "Muhakkak" sözcüğünün Türkçe karşılığı; "Kesinlikle" gibi bir şeymiş sanırım. Bak bunu bile bilmiyoruz daha. "Türkçe'mize sahip çıkalım." diyen birinin böyle bir şey söylemesi de üzücü ayrıca. Bir de sen imzandaki o büyük boyuttaki resmi nasıl koymayı başardın, şaşıyorum.  Yüksekliği 100 pikselden fazla olan resimler koyulmuyordu. 
|
| 25 Tem 2009, 19:31 |
|
 |
|
dirtydragon
Ninja
|
Kardeş doğru diyorsun da "Muhakkak" sözcüğü eski türkçeden gelmedir senn sölediğin "Kesinlikle" kelimesi modern türkçe kelimedir.Biraz internetten araştırırsan görürsün 
_________________ Emeğe saygı göstermeyen hayattada saygı görmez
Dead Fantasy Tüm Bölümler İçin Tıkla Naruto Shippuuden TrAltyazılı Bölümler İçin Tıkla

|
| 23 Eki 2009, 08:29 |
|
 |
|
tolgabilgili
Ninja
Kayıt: 24 Haz 2009, 18:20 Mesajlar: 419 Konum: En tepeye bakarsan gorursun
|
Yav güzelim Türkçe ' miz Filmler ve su emo denilen insan dışı varlıklar yüzünden bozuluyor..
| 05 Kas 2009, 16:32 |
|
 |
|
the_scarecrow_61
Beyaz KuÅŸak
|
ben bu siteyi çok sevdim çok güzel bir site
|
| 14 Kas 2009, 14:05 |
|
 |
|
Kimler çevrimiçi |
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir |
|
Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
|
|