Zaman: 20 Mar 2010, 01:52

Bu Konuda Ara:
Sayfaya git Önceki  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki
 Türkçemize sahip çıkalım 
Yazar Mesaj
YeÅŸil KuÅŸak
YeÅŸil KuÅŸak

Mesaj Re: Türkçemize sahip çıkalım
oğuzhan 12 yazdı:
Adam yabancıdır ve Türkçe bilmiyodur.O yüzden İngilizce yazıyodur.

aynı adam başka konularda türkçe mesaj yazıyor?Ve konuya cevap yazanın tümümü yabancı?Bence foruma madde olarak buda eklenmeli,yoksa bu başlığın pekte bir anlamı olmuyor.Sonuçta adam türkçe forumda ingilizce mesaj yazıyor.Sizde ingilizce cevap veriyorsunuz fln.İngilizce bilenlerin adama cevap vermemesi lazımki o adam bidaha girmesin,forum türkçe kalsın.bu dediğime ırkçılık diyorsan,dilimizi koruyalım demek ırkçılık değildir :wink:

18 Tem 2009, 20:41
Samuray
Samuray
Kullanıcı avatarı

Ama forumda yabancılar da var. Ve bizim anlayacağımız tek dil İngilizce. Ya da çoğu kişinin... Böyle bir kural saçma olur. :-)

İşgaldeki hali sakın unutma!
Atatürk'e dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan yine çıkardın amma,
Baban kimdi bilemezdin ÅŸerefsiz...
Neyzen Tevfik

(Ben mksubzero)

TRFighters Tarihçesi İçin Tıklayabilirsiniz!
Oyun Tasarısı: Mortal Kombat vs. Super Mario Strikers
God of War III - Titanlar,Tanrılar ve Konu
Mortal Kombat 9

19 Tem 2009, 01:21
Profil WWW
Moderator
Moderator
Kullanıcı avatarı

jaden yuki yazdı:
aynı adam başka konularda türkçe mesaj yazıyor?Ve konuya cevap yazanın tümümü yabancı?Bence foruma madde olarak buda eklenmeli,yoksa bu başlığın pekte bir anlamı olmuyor.Sonuçta adam türkçe forumda ingilizce mesaj yazıyor.Sizde ingilizce cevap veriyorsunuz fln.İngilizce bilenlerin adama cevap vermemesi lazımki o adam bidaha girmesin,forum türkçe kalsın.bu dediğime ırkçılık diyorsan,dilimizi koruyalım demek ırkçılık değildir :wink:

Forumda İngilizce'yi yasaklamak ne kadar saçma.. Bu dediğin kesinlikle olamaz.. Biz İngilizce konuşarak dilimizi kaybetmeyiz, "chilek" gibi yazılarla kaybederiz.. Yabancı dil konuşmamamız bizim dilimizi korumaz, sadece bizi kabuğumuza kapatır..

19 Tem 2009, 07:42
Profil WWW
Samuray
Samuray
Kullanıcı avatarı

jaden yuki yazdı:
oğuzhan 12 yazdı:
Adam yabancıdır ve Türkçe bilmiyodur.O yüzden İngilizce yazıyodur.

Irkçılıkla alakası yok. Burada kastedilen Türkçe kelimelerin bazı kendini bilmezler tarafından değiştirip kullanması üzerine. Örneğin kullanıyorum sözcüğünü kullanıyom veya kullanıom şeklinde kullananlar var. Veya, evet kelimesini eet, ewt, eft, yes (!) olarak kullananlar var. Amaçlarını bilmiyorum zaten bunları kullananlar genellikle 10-14 yaş arası oluyorlar, internet ile ilk kez tanıştıkları içindir ki bu kelimeleri başkalarından öğrenip kullanıyorlar. Fakat bir de 14. Yaşını geçmiş, fakat yine de böyle abuk subuk bir şekilde kelimeleri biçimlendirenler var. Bunlara da af edersiniz ama "aptal, gerizekalı" deniyor. Böyle tiplemelerin ne zaman ne yapacağı da belli olmaz. En sevdikleri kelime "yha" oluyor nedense. Anlamını ben de çözebilmiş değilim. Konuşurlarken acaba "yıha" gibi bir ses mi çıkarıyorlar.. Aslı şu; kızlarla fazla haşır neşir olduklarından (çapkınlık için gidiyorlar bu serseriler, fakat gittikleri grup bunu bir güzel gevşek oğlana çeviriyor) ve bizim karaktersizimizi yeni bedenine bürüyorlar :-)

UMK3 Kariyer:
Toplam Maç sayım: 3
Kazandığım Maçlar: 3
Kaybettiğim Maçlar: 0
Özet: blizzart vs tariktigli123 (blizzart). blizzart vs donetouch (blizzart). blizzart vs ufuk00 (blizzart).

21 Tem 2009, 17:44
Samuray
Samuray
Kullanıcı avatarı

blizzart yazdı:
En sevdikleri kelime "yha" oluyor nedense. Anlamını ben de çözebilmiş değilim. Konuşurlarken acaba "yıha" gibi bir ses mi çıkarıyorlar.. Aslı şu; kızlarla fazla haşır neşir olduklarından (çapkınlık için gidiyorlar bu serseriler, fakat gittikleri grup bunu bir güzel gevşek oğlana çeviriyor) ve bizim karaktersizimizi yeni bedenine bürüyorlar :-)

:roll: :smile:
Ne diyim helal ! :-D

evimiz kelepçe kol saatimiz rakıyı susuz arkadaşı sonsuz severiz

ASKER OLURUZ TERÖR VURURUZ. POLIS OLUR VATAN KORURUZ.
KAFAMIZA ESER PAPAZ VURURUZ. BIZ ORALI BURALI DEGIL TRABZONLUYUZ !

ÖNEMLI NOT: Türklerle ugrasmak
Güven
Özveri
Tecrübe Ister!

YA KAN KUSTURURUZ, YA TAM SUSTURURUZ

>>Saygilar<<
Resim
Resim

22 Tem 2009, 02:42
Profil WWW
Ninja
Ninja
Kullanıcı avatarı

bide genellikle karşıma çıkıyor bu yanlış muhakkak kelimesi genelde görüyorum "muakkak,muhakak,..." gibi şekillerde yazılıyor :. Bu kelimenin doğrusu "Muhakkak" olacaktır.Bu ara gerçekten güzel olmuş bu konu türkçemize sahip çıkalım.Tabii bende arasıra kısaltmalar kullanıyorum ama Türkçe kelimeleri yanlış yazmamaya da aynı özen gösteriyorum.:-)

Dead Fantasy Tüm Bölümler İçin Tıkla
Naruto Shippuuden TrAltyazılı Bölümler İçin Tıkla

Resim

Resim Resim
Resim Resim
Resim Resim
Resim Resim

25 Tem 2009, 16:40
Profil WWW
Samuray
Samuray
Kullanıcı avatarı

dirtydragon yazdı:
bide genellikle karşıma çıkıyor bu yanlış muhakkak kelimesi genelde görüyorum "muakkak,muhakak,..." gibi şekillerde yazılıyor :. Bu kelimenin doğrusu "Muhakkak" olacaktır.Bu ara gerçekten güzel olmuş bu konu türkçemize sahip çıkalım.Tabii bende arasıra kısaltmalar kullanıyorum ama Türkçe kelimeleri yanlış yazmamaya da aynı özen gösteriyorum.:-)

İyi de "Muhakkak" sözcüğü, Türkçe bir sözcük değil ki. Onu doğru yazmaya çalışacağımıza, onun Türkçe karşılığını yazmak daha iyi olmaz mı? Örnek olarak; "Muhakkak" sözcüğünün Türkçe karşılığı; "Kesinlikle" gibi bir şeymiş sanırım. Bak bunu bile bilmiyoruz daha. "Türkçe'mize sahip çıkalım." diyen birinin böyle bir şey söylemesi de üzücü ayrıca. Bir de sen imzandaki o büyük boyuttaki resmi nasıl koymayı başardın, şaşıyorum. :shock: Yüksekliği 100 pikselden fazla olan resimler koyulmuyordu. :? :shock:

25 Tem 2009, 19:31
Profil WWW
Ninja
Ninja
Kullanıcı avatarı

Kardeş doğru diyorsun da "Muhakkak" sözcüğü eski türkçeden gelmedir senn sölediğin "Kesinlikle" kelimesi modern türkçe kelimedir.Biraz internetten araştırırsan görürsün :-)

Dead Fantasy Tüm Bölümler İçin Tıkla
Naruto Shippuuden TrAltyazılı Bölümler İçin Tıkla

Resim

Resim Resim
Resim Resim
Resim Resim
Resim Resim

23 Eki 2009, 08:29
Profil WWW
Ninja
Ninja
Kullanıcı avatarı

Yav güzelim Türkçe ' miz Filmler ve su emo denilen insan dışı varlıklar yüzünden bozuluyor..

Resim

Resim

05 Kas 2009, 16:32
Beyaz KuÅŸak
Beyaz KuÅŸak

ben bu siteyi çok sevdim çok güzel bir site

14 Kas 2009, 14:05
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver   [ 73 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

GeçiÅŸ yap:  

GiriÅŸ
Kullanıcı adı:   Åžifre:   Her ziyaretimde otomatik giriÅŸ yap  
Bu forum gücünü phpBB yazılımından alır. Tema: Vjacheslav Trushkin Türkçe dil dosyası: phpBB Türkiye Geliştirici: TheScorpion