Forumda Ara:
It is currently 15 Feb 2012, 16:25

Search this topic:
Go to page Previous  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 31  Next
 Mortal Kombat - Oyunlardaki Gizlilikler 
Author Message
Acemi
Acemi

Post Re: Mortal Kombat gizlilikleri
yıllar sonra arkadaşlarla buluştuk atari salonundan çıkmadıgımızı ne günlerdi vs konuştuk daha sonra mk1 de neler yaptıgımızı izmirde kazanmadıgım turnuva yenmediğim bulmadıgımız hareket kalmamıştı arkadaşlardan çogumuz üniversite mezunu oldu inşaat makine müh vs mk1 in en güzel yanı çok fazla gizlilik olması ve o zamanlar onunla kapışa bilecek oyunun olmamasıydı o oyun insanda araştırma bulma en iyisi olabilme gibi özellikler katıyor daha sonra hayatta güzel yerlere gelebilmenize yarıyor yaş 29 yıllar sonra merak ettiğimiz tek olay vardı onun için baktım ama halen daha bulunamamış subzeronun beyin çıkarması olayı çok komik örnek vereyim izmir ksk de dakılıyordum halenda lazer diye atari salonu sahibi vardı şimdi ksk sinemasının orada internet kafesi var diger atari salonlarının sahibleriyle bazen karşılaşır muhabbet ederiz anlatılanların çok büyük kısmı bulunmuş fakat bu oyunu öyle yapmışlarki yapanlar bile oyunda çıkan gizlilikler karşısında hayret ediyolar o şekilde finishimlerin tamamını ve oyunda kimsenin bulamadıgı birçok hareketi kendim bulmuştum vs vs herkes iş güç sahibi oldu bende dahil olmakla birlikte bu oyun ilk çıktıgında yabancı ülkeden kitabı için sipariş verip getiriyodun ama ben hiç kitabı görmedim şu anda deha diye bir arkadaş vardı izmirli olanlar bilir gece kluplerinde geçenlerde televizyon kanalında şarkı söylüyor onun beyin söktüğünü ve kurtları çıkardıgını kano ile gözüyle yaktıgını ataride herkez görmüş bana yenildiği için söylemedi ancak cage ile 4 kafa koparma olayı oluyor aradan çok uzun yıllar geçti ama oyunu bırakmadan önce 2 şey bulmuştum sonraları 6 yıl bilardoya sardım sonrada iş hayatı bunları bıraktım 1.si saholine geliyosunuz oyunun sonu sende saholinde dangerda geriye zıpla vs şeyler yap ne yaparsan yap ona top atıyoya 3 tane attır sende o sırada raydınla elektrik at sen ölüyosun oda ölüyo draw yazıyo kolu saholin üzerine dogru yürüt o da kayarak senin üzerine dogru geliyor sanki kılıç çekmiş gibi sonra oyun birden donuyor ben gidip arkadaşımındı atari salonu söylüyodum oyun dondu diye bilerek yapıyodum zaten oyunu kapatıp açtıktan sonra birisi oyuna girince ilk oyun rant vs yazarken reptile oyunun ortasına iniyordu

06 Jan 2009, 20:02
Profile
Acemi
Acemi

kafanız karışmasın ama oyunu bırakmadan önce raydınla süper birşey bulmuştum.almanyadan gelmiş birisi vardı buldugum şeyi söylemem karşılıgında subzero ile beyin almayı kano ile gözüyle yakmayı ve ermacı çıkarmayı söylemişti oda benden raydınla yaptıgım şeyi ve street fıghter 2 de jiletle yenilmeye yakın oyun kitlemeyi söyle demişti ben söyledim ama onun söylediği hiçbirşey olmadı ozamanlar mk2 yoktu ermactan bahsediyordu ve izmirde salonun adı lazerdi ben okuldan gelene kadar beyin almış ve kırmızı bir ninja çıkarmış heykelli yerde neyse ben size benim yaptıgım hareketi söyleyeyim ama eksikler olabilir ugraşılarak bulunur raidenla 2 lilere geliyorsunuz kano ile scorpion olacak köprüde nasılsa çok sık denk geliyordu bu iki çiftli köprüde geliyordu kano ya perfect scorpionoda perfect ikinci raound kano ya yine perfect scorpionun enerjisi çok az kalacak bir hareket vardı orayı hatırlamıyorum söyleyince hatırlacaksınız raidenla elektrik atıp kolu aşşagı çekiyorsunuz adamın üstünden geçiyor sonra hızlıca egilince oda egiliyor sen kalkıyorsun o egik kalıyordu randun sonuna kadar bekleyim saniye sıfır olunca adamı öldürüyorsun biraz bekleyim tam finisim yaptıgında ekran kararıyor zamanla çok zor ama oluyor süre bitti diyor yani finisim süresi biterken finish yapıyorsun zaman bitiyor ama sen finisi yapıyorsun ekranda şimşekler çarpıyor ekrandan uzun uzun arkası gelmeyen şerit gibi şerit gibi cisimler geçiyor manyak güzel bir ekran oluyor sanki yeşil ninja gelecek gibi oluyor fakat oyun geçiyor 3.çiftlilere

09 Jan 2009, 14:25
Profile
Kahverengi KuÅŸak
Kahverengi KuÅŸak

semihbin bende izmirdeyim.
anlattıklarından eski bir mk cı olduğun belli kardeş.

beyin sökme-kurtlar-kanonun yakması bunlar mk 1 in en popüler sırları arasındaydı.

sub-zeroyla beyin sökme 'dauble ıce backfire' olayıyla oluyor. dauble ıce dediğimi bilirsin sub-zeroya , sub-zero buz kapışıyla oluyor. tabi bunu yaparken, stage seçimi ve double ıce yazısının parıldama çeşitleri birde double ıce yazısının rengi yapılan hilenin çeşitliliğini gösteriyor.
çeşitlilik dediğim;
beyin sökme,
2 ile 5 kafa arası sökme,
bazı kapılardan içeri girme,
şimşekleri çaktırma,
mızrakların arka plana atılması,
sholin savaşcısının tuhaf görünümü,
vs. vs.
bunların çoğu bug .
raiden la şhang-t sunga draw olayında da bir sürü güzel hileler oluyor. biride senin dediğin gibi şhang-t sung un kılıcını çıkarcakmış gibi üstümüze gelmesi.
bu olayı yaptığında , yani şhang-t sung üstümüze geldiğinde raidenla bizim ali baba dediğimiz uçama hareketini yap. şhang kaybolcak. sürekli uçma hareketini yap. hızlı olmazsan oyun donar. yani nekadar hızlı bir sağa bir sola uçarsak okadar iyi olur. bu uçmalar esnasında smoka benzer bir ninja beliriyor. 2-3 saniye ekranda kalıp gidiyor.

bu son anlattığın olayıda biliyorum. ama tam hatırlamıyorum.

08 Mar 2009, 03:54
Profile WWW
Ninja
Ninja

Vay bee. :D

08 Mar 2009, 11:56
Profile WWW
Kara KuÅŸak
Kara KuÅŸak

Muhabbet yine mortal kombat 1 e dönmüş hadi bakalım hayırlısı :-D

28 Mar 2009, 02:47
Profile
Kahverengi KuÅŸak
Kahverengi KuÅŸak

ALTAIR wrote:
Muhabbet yine mortal kombat 1 e dönmüş hadi bakalım hayırlısı :-D

eee ilk her zaman kutsaldır bana göre

28 Mar 2009, 02:56
Profile
Kara KuÅŸak
Kara KuÅŸak

2 daha güzel aslında ama bak 25 sayfalık başlık...

Ki bir çok yerinde bende konuştum çok iyi biliyorum başlığı...

MK1 hakkında bütün taktik ve oyun hataları yazılmış...hilelerin ve efsanelerin hepsi konuşulmuş...

MK2 hakkında tık yok...

mk3ult; 2 tane bariz oyun hilesini ben hatırlattım; bilen bir kişi yok...

yani çok ilginç bir başlık; hem çok dolu hem çok boş bir başlık...

28 Mar 2009, 17:08
Profile
Ninja
Ninja

ALTAIR wrote:
2 daha güzel aslında ama bak 25 sayfalık başlık...

Ki bir çok yerinde bende konuştum çok iyi biliyorum başlığı...

MK1 hakkında bütün taktik ve oyun hataları yazılmış...hilelerin ve efsanelerin hepsi konuşulmuş...

MK2 hakkında tık yok...

mk3ult; 2 tane bariz oyun hilesini ben hatırlattım; bilen bir kişi yok...

yani çok ilginç bir başlık; hem çok dolu hem çok boş bir başlık...

UMK3'de hatırlattığın o 2 oyun hilesi nedir? Hiç anlattığın dikkatimi çekmedi de konularda falan...

28 Mar 2009, 19:16
Profile WWW
Kahverengi KuÅŸak
Kahverengi KuÅŸak

harika bilgiler paylaşım için teşekkürler

28 Mar 2009, 21:41
Profile
Kara KuÅŸak
Kara KuÅŸak

Birisi oyun hatası; umk arcade vers te yapılıyor...

atari salonlarında scorpion ile oynayan ustaların mutlaka yaptığını görmüşünüzdür...

cehennem sahada lavlara atarken nasıl atıyorlarsa stage fatality yi yemiş düşmekte olan rakip düşmeye sürekli devam ediyor yani o lavların altını görüyorsunuz...

benzer şekilde lavlar sarkıklar ve giderek siyahlaşıyor en sonunda da ekran tamamen simsiyah oluyor...yani sahanın en altı tamamen karanlık...

Diğeri ise bir oyun hilesi; oyun hatası olduğunu zannetmiyorum...

UMK sega genesis verste yapılıyor (yani ben birkez yaptım rastgele o konsolda yapmıştım...)

Yıllar önceydi arkadaşımla evde genesisde umk kapışıyoduk...

Ozamanlar doğru dürüst versus kodu bilmediğimiz için dövüş başlamadan önce ''ya bişeyler tutarsa'' diye kolun tuşlarını öylesine karıştırmak adetti :)

İşte bir maçta o anı hala daha unutamam ; subway sahasında o demir yolunun dibinde çıktık!!!

Müthiş bişeydi; ikimizde şoktaydık öylece kalakaldık birbirimize bir yumruk dahi atmadık yani dövüşmedik...

Sonra saniyeler geçtikçe pause basmak geldi aklımıza ve bastık...

Sonrasını zaten tahmin edersiniz...''A'' lı ve ''Q'' lu konuşmalar...sevinçten çıldırdık tabiii

Şimdiki çocukların fırsatları bizim elimizde olsa heralde hemen cep telefonu çıkarır resmini çekerdik...

29 Mar 2009, 00:59
Profile
Post new topic Reply to topic   [ 303 posts ]  Go to page Previous  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 31  Next