Re: PC - Two Worlds Türkçe RPG [Full]
satışa site açıldıgında başlayacagız. Suan local serverı kurmaya calısıyoruz. Yani oyunu actıgınızda online baglanma komutu olacak ve son update leri indirebilecek herkes. Update derken resmi patchler değil tabi BİZİM yaptıklarımız olan TR modlar

her firma olaya iyi yaklasmıyor mesela blizzard ı ikna edemedik, yaşım kadar eski olan diabloyu değiştirmek için gerekli izni vermedi adamlar. Sanırım diablo 3 te aynı kodlama mantıgı ile yapılıyor, dışarı vermek istemediler. Ama Bethesda Softworks, black isle, joowood, ubisoft ve bioware den proje için destek aldık. Dİğerleri ise oyunlarının modlanmasını istemediler. Ben bu işle uğraşmıyorum fazla, ama kurucularındanım ekibin, sadece dil değişimi ve location modding kısmına bakıyorum oda fazla zamanımı almıyor. SOnucta şu yaşadaıgımız hayatta elle tutulur bir işte çalııyorum ve günümün 10 saati işte geçiyor, ekipteki diğer arkadaslarda işte çalışıyor ama 2 arkadas (bilgisayar mühendisi) zaten bir PRogramcılık firmasında yani adamların işleri ve projeyi ayakta tutuyorlar (nası olsa bu işte çalışıyorlar, ama ben ve diğer arkadasım kimya mühendisiyiz ve bu işe tamamen zıt bir firmada çalışıyorz (üretim imalat) yani bu kadar uzun sürmesi bu yuzden. Zaman ayırmak gerekiyor oda anca hafta sonlarında toplandıgımızda oluyor)
Zaten site sadece RPG oyunları üstüne, oyuzden burada temcit plavı gibi soyleyip reklam yaptıgımı düsünmesinler, boyle bir seye ihtiyacım olmadıgını herkes bilir (zaten ismini bile vermiyorum sitenin). Sadece sabırlı olun çığır açmmaya gelioruz. KOnunun içinde bircok yerde bahsettim, bu korsan bir proje değil. Sadece Satış hakları alınmış oyunlar bunlar. satış karsılıgında ücretin %23 ünde anlaştık. Yani %23 ü satış yaptıgımız oyunların yapımcılarına gidecek. Bu %23 lük kısımda aslında nakit olarak değil firmalardan aldıgımız backup oyunlar. Yani verdigimiz oyunlar birer backup ve içinde orjinal key var. Mesela two worlds ü yaparken, oyunu korsan indirip modlamadık. Firmadan bu tip modlamalara uygun olan backup aldık, yani orjinal ve yanında bu orjinal keyi değiştirecek programda verdiler (450 dolara patladı bize). Biz oyunu modladıgımızda ve daha sonra çoğalttıgımızda her kopyanın icinde farklı CD key olacak ve bu CD keyler ile sistemimize baglanacak, Kutunun arkadasındaki satıs seri numarası ile sistemimize üye olabileceksiniz. Bunlara premium üyeler diyoruz, tabi herkes üye olabilir ama yeniliklere sadece bakabilirler, içerigi elde edemezler
Benim korsan zihniyetli yurdumun insanı, bu MODLU oyunu alır internette bir güzel paylaşır tabi içinde de seriali var bunun herkes yararlansın diye. Bu arkadaslara onlemimiz var zaten. Şimdi bu oyunu netten korsan indiren ahmet mehmet ali, ajdar vb kişilikler

tek CD keye ait oyunu aldıgında update ler icin hesap acmak zorunda kalacaklar (tüm modları oyunun icinde vermiyoruz updatele verecegiz ücretsiz, CD key teşvik için) ve bakacaklarki hesap alamıyorlar. Neden ? çünkü bir CD key ile sadece bir hesap alınabilir ve daha once bu CD key ile hesap alınmıs olacaktır. Dolayısı ile ne olacak ellerindeki ISO dosyası bir işe yaramıcak, ne modlarını kullanabilecek nede TR halinde. Zaten bizim kişileri teşvik amacımız sadece MOD lama değil aynı zamanda multiplayer seçeneği ile herkesi online bir ortamda bir araya getirmek, eğlenmek. Bildiginiz gibi, online sisteme orjinal CD keyiniz olmadan giremezsiniz ve tek CD key tek hesap. Dedigim gibi online oynanabilecek bir server düzeni yaratmaya çalışıyoruz ve beta oyunumuz oblivion olacak (oblivion multi değil demeyin

modunu yaptık

)
İşte bu sistemi tüm oyunlara uygulamak cok zor. herbirinin dosya sistemi çok farklı, birinde 15 dakka ugrasırken digerinde 2 ay ugrasabiliyoruz. Aynı zamandan multiplayer oynanabilen oyunları çoğunlukla seçiyoruz (hala oblivionda MP seçeneği yok diyenler için yine tekrarlayayım, normalinde yok zaten ama bizim modumuzda var o yuzden modladık) Yani bu nedemek, oyuncuları bir server bekliyor demek. Server da açacagız.