Forumda Ara:
It is currently 15 Feb 2012, 15:10

Search this topic:
Go to page 1, 2, 3, 4  Next
 Yardım Lütfen! 
Author Message
YeÅŸil KuÅŸak
YeÅŸil KuÅŸak

Post Yardım Lütfen!
Merhaba arkadaşlar.Yaklaşık 2.5-3 yıldır Mugen ile ilgilenmiyordum.Geri döndüm ve yüksek çözünürlükte bir Mugen oyunu yapmaya karar verdim ve çalışmalara başladım.Street Fighter hastalığı var bende,yaş 26 oldu ama hala eski günleri özlüyorum :)Street Fighter 4 screen pack,intro,virtua fighter 5 lifebar indirdim.Fakat bazı problemler yaşıyorum.Normalde bu screen pack 24 slotluk fakat ben modifiye edip 42 slota çıkardım.
Image
İndirdiğim street fighter 4 intro 77 mb.Oyunu açtığımda videonun görüntülenmeye başlaması 13 saniye sonra oluyor,yani tıklıyorum,siyah ekran geliyor,13 saniye sonra video oynamaya başlıyor.Bir de video oynarken oyunun menüsünde gezinemiyorum,daha doğrusu video bittikten sonra menü geliyor ekrana.Halbuki şu videoda adam intro oynarken menüleri gezebiliyor:
http://www.youtube.com/watch?v=hl_-k4BYLpA
Bir problemim daha var.Bilgisayar açılıp kapandığında yada bazen mugenle ilgili herhangi bir dosyayı editlediğimde mugen.exe çalışmıyor.Tıkladığımda tepki vermiyor.Bir çeşit bug mıdır bu bilemiyorum.mugen.exe'yi yenisi ile değiştirdiğimde sorun düzeliyor.Her sabah bilgisayarı açtığımda,Mugen'i çalıştırabilmek için mugen.exe'yi yenisi ile değiştirmek zorunda kalıyorum.Bazen de oyun esnasında,tam ekran moduna geçmek için alt+enter yaptığımda kapanıp windowsa atıyor.mugen.exe'yi değiştirmeden açılmıyor.
Bir yardım edin şu oyunu bitireyim :-)
Sistemim şöyle:
AMD Athlon 64(Venice)3200+ 2.0 ghz 939 soket İşlemci
1 gb 400 mhz DDR-1 Kingston ram
Asus A8R-MX DDR-1 Anakart
Asus x1600 Series/Ati 512mb/128 bit Ekran Kartı
120 gb Samsung sata HDD

13 Dec 2009, 00:07
Profile WWW
Kara KuÅŸak
Kara KuÅŸak

Post Re: Yardım Lütfen!
Valla bendede mugende birşeyi editlediğimde oyuna girdiğimde 20,30 saniye bekletiyor bide bişey sorucam sen nasıl menüye video koyuyorsun biliyorsan bana anlat deniyim belki birşey ler kariştirir sorununa çözüm bulabilirim.

13 Dec 2009, 00:56
Profile
YeÅŸil KuÅŸak
YeÅŸil KuÅŸak

Burada herşey yazıyor: http://www.mugenfury.com/tutorials/aides/help.htm
Kısaca anlatayım.Önce internetten intro indiriyosun.İntro 2 dosyadan oluşuyor (intro.def ve intro.sff).Bu 2 dosyayı data klasörüne atıyosun.Sonra system.def'i açıyosun [Files] kısmını buluyosun,
logo.storyboard = ;Logo storyboard definition (optional) *2001.04.01 NEW*
intro.storyboard = ;Intro storyboard definition (optional) *2001.04.01 NEW*
diye alt alta bölüm var,üstteki logo alttaki intro koymak için.
intro kısmına sadece intro.def yazıyosun ve işlem tamamlanıyor,yani şöyle olucak,
intro.storyboard = intro.def ;Intro storyboard definition (optional) *2001.04.01 NEW*

13 Dec 2009, 16:41
Profile WWW
Uzman Moderator
Uzman Moderator

Kullandığın mugenin versiyonu nedir?
WinMugen,WinMugenPlus,Hi-Res Mugen ve Elecbyte'ın yeni çıkardığı RC sürümleri var.Eğer kullandığın mugen RC sürümlerinden (1-2-3-4-5) biriyse bu tür sorunlar yaşaman normal. (Mugenin .exe dosyasını sürekli değiştirme olayı) Çünkü mugen yeniden gelişim aşamasında.Yazdığım diğer mugen versiyonlarından birini kullanıyorsan o zaman sorun sisteminle alakalı olabilir.Yaşadığın .exe değiştirme sorunu sistemle alakalı olamaz ama kullandığın intro dosyasının boyutu yüksek olduğu için mugene ağır gelmiş olabilir.Buna birde sistem eklenince screenpackin yapılacak işlemlerde ağır kalması olağan.

14 Dec 2009, 00:56
Profile WWW
YeÅŸil KuÅŸak
YeÅŸil KuÅŸak

Hangi versiyon mugen bilmiyorum fakat,http://randomselect.piiym-net.com'dan indirmiştim,winmugen plus diye indirdim.Yalnız bişey dikkatimi çekti,oyunun olduğu klasörün yanına yedek mugen klasörü çıkartmıştım.O klasör varken winmugen.exe bug'a girmedi.Hani bazen olur ya,normalde bir program açıktır fakat unutmuşsunuzdur ve aynı programı birdaha çalıştırmak istersiniz.Tıkladığınızda tepki vermez çünkü zaten çalışıyordur.Benim yaşadığım problem de böyle.Sanki mugen.exe çalıştığı için bidaha açmıyor.Ne zaman mugen klasörünü silmeye kalksam,fntmaker silinemiyor,başkası yada yada bir program kullanıyor uyarısı veriyor.

14 Dec 2009, 15:52
Profile WWW
YeÅŸil KuÅŸak
YeÅŸil KuÅŸak

Mevcut oyunumu sorunsuz bir şekilde başka bir mugen'e nasıl aktarabilirim?Bir kez denedim fakat ekran çözünürlüğü kafayı 7.Bu arada kullandığım winmugen versiyonunu buldum.
M.U.G.E.N PRIVATE BETA TEST 2002.04.14

Last edited by unbeatable on 14 Dec 2009, 19:11, edited 1 time in total.

14 Dec 2009, 17:09
Profile WWW
Kara KuÅŸak
Kara KuÅŸak

Sen introları nerden indirdin belki introyla alakalı birşeydir söyle bende indirip deniyim.

14 Dec 2009, 18:46
Profile
YeÅŸil KuÅŸak
YeÅŸil KuÅŸak

FrioN wrote:
Sen introları nerden indirdin belki introyla alakalı birşeydir söyle bende indirip deniyim.

Intro'yu buradan indirebilirsin:
http://www.megaupload.com/?d=R6XDCAT3

14 Dec 2009, 19:13
Profile WWW
Kara KuÅŸak
Kara KuÅŸak

Evet bende introyu yükleyip denedim ama bendede aynı sonuç çıktı video oynarken seçemiyorsun video dan sonra giriyor menüye.

14 Dec 2009, 19:38
Profile
YeÅŸil KuÅŸak
YeÅŸil KuÅŸak

Mutlaka ayarlamanın bir yolu vardır ama biz bilmiyoruz.Bu arada oyunum çok kıyak oluyo:)

14 Dec 2009, 20:05
Profile WWW
Post new topic Reply to topic   [ 38 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next