Forumda Ara:
It is currently 15 Feb 2012, 16:27

Search this topic:
Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Next
 3d bizi bozar 
Author Message
YeÅŸil KuÅŸak
YeÅŸil KuÅŸak

Post 3d bizi bozar
Street Fıghter ile pek çoğumuz yani ben gibi eskiler 2-D (2 boyutlu) ve 8 adamlı versiyonu ile tanışmışızdır. 12 adamlı versiyonu çıktığında dahada güzel olmuştu çünki bu kez seçilemeyen karakterlerde seçilebiliyordu. Birde baktık ki hackli versionları çıktı. Bir anda onlarca bomba atan versiyonları ve daha farklı olanlar. Onlarında ayrı bir tadı vardı.

Bir gün süper street fıghter 2 yi gördük. Karakterler böle renga renk olmuşlardı. Vaybe dedim hoştu sahiden, her tuş farklı bir renk veriyordu karaktere. Street Fıghter Alpha 3 ve arada kalan tüm seriler neredeyse mükemmeldi. Her defasında CAPCOM street fıghter ı dahada iyi bir hale getiriyordu. Alpha 2 ye kadar oyun tarzıda değişmemişti.

Street Fıghter EX çıktı. Bir acayip bişiydi öle. Bir türlü kanım ısınmadı sanki uzaylı gibi bişiydi. Daha sonra daha da kötüleri çıkmaya başladı, adlarını anmak istemiyom hangileri oldunu biliyonuz zaten.

Sorun şuki Street Fıghter da sistem değişmişti. Artık uyuz tekken gibi kombolar ve benzer şeler vardı. İşte o an artık herşeyin bittiğini anladım. Ne diyem valla; kombo bizi bozar dahası 3 boyut adamı felç eder.

08 Jan 2006, 06:29
Profile WWW
Tasarımcı
Tasarımcı

Ben sf serilerinden en çok ex serilerini seviyorum valla. Herkesin zevkine göre...

TR: Muhakkak ki Allah adaleti, iyiliği, akrabaya yardım etmeyi emreder, çirkin işleri, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor. // Nahl suresi, 90. ayet / Kuran'ı Kerim
ENG: Allah commands justice, the doing of good, and liberty to kith and kin and He forbids all shameful deeds and injustice and rebellion. He instructs you that you may receive admonition. // Nahl,90 /Quran

08 Jan 2006, 17:29
Profile WWW
Siyah KuÅŸak
Siyah KuÅŸak

08 Jan 2006, 17:48
Profile WWW
Kurucu Üye
Kurucu Üye

bende ex serilerini daha çok seviyorum. : )

08 Jan 2006, 22:00
Profile
Siyah KuÅŸak
Siyah KuÅŸak

2 boyutlu Street Fighter'ları 3 boyutlulara tercih ederim ama Ex serisini de severek oynarım.Kombo da neden bozar bizi anlamadım, kombo tabiki de olmalıdır dövüş oyunlarında.

08 Jan 2006, 22:22
Profile
YeÅŸil KuÅŸak
YeÅŸil KuÅŸak

İyide ortak kombo street fıghter ın özünde olan bişey değilki. Tamamen Tekken gibi benim gözümde 3. parti oyunlardan gelen bir özellik.

08 Jan 2006, 23:17
Profile WWW
Siyah KuÅŸak
Siyah KuÅŸak

Ona bakarsan Tekken'in ilk oyununda da yenilerindeki kombolar yok oyunlar zamanla geliÅŸiyor yenilerinde kombo olacak tabi.

08 Jan 2006, 23:23
Profile
Uzman
Uzman

İyide ortak kombo street fıghter ın özünde olan bişey değilki. Tamamen Tekken gibi benim gözümde 3. parti oyunlardan gelen bir özellik.

ii de hocam... kombo bizi bozar diyosun... kombo street fighter ın özünde olan bi şey diil diosun ve buna rağmen alfa 3 ve arada kalan seriler mükemmel diosun... alfa serileri kombo yapmaya en müsait serilerden bir tanesi zate... bi kerede 32 hit kombo yaptığımı biliyorum ben bu oyunda...
ayrıca piyasaya çıkan yeni nesil oyunlara kafa tutabilmesi için EX serilerinin çıkması şarttı... en azından 2D serilerde ii tutacak bi oyun çıkarana kadar...
Orochinagi nin dediği gibi oyunlar zamanla gelişir... kombo vs olanaklar sonradan dahil edildi oyunlara... tabii ki zevk meselesi düşüncene her zaman saygım vardır... KOF a da baktığın zaman ilk serilerinde kombo namına bi şeylere rastlayamazsın... gel bi de KOF XI e bak oyuna ''shift'' ve ''dream cancel'' gibi seçenekler koyuldu... bi önceki serisinde yani 2003 de dövüş esnasında adam değiştirebilme olanağı tanındı... oyun tarzına hiç dokunmazsan senin oyununu satın alan adam 3-5 seri sonra oyundan soğur artık (sadece genelleme yapıorum). bana sorarsan 3D yapılmaması gereken oyunların en başında KOF sonra Samurai Shadown gelir... çünkü bu oyunların 3D yapılmasına gerek yok... KOF ta bildiğim kadarıyla(yanlışım varsa düzeltin) maximum impact serilerinde 3D yaptılar ki bence çok gereksizdi... oyun zaten 2D piyasayı götürüyo zaten sevilen bi oyun ki bir kaç yıl daha bu oyun devam edecek... o zaman kimbilir daha neler dahil edilecek oyunun içine... çünkü çıkardıkları her oyundan maddi bir beklentileri var....

09 Jan 2006, 05:54
Profile
Acemi
Acemi

vall arkadaş 3 boyutlu konusunda nefrite tamamen katılıyom ne ryu ryuya nede ken kene benzeyio
ama kombo konusunda bende kombo olması taraftarıyım yabi 20 li değilde bi 7li kombo yapmak baya vezkli olur

ayrıca en klas oyun her zaman mshvssfdir benim gözümde

09 Jan 2006, 14:15
Profile
Banlandı
Banlandı

kardeş street fighter 2 de bilene 3 lü kombo war. niye dert ediyonki eskileri oyna gitsin yeniliği sevmiyosan. aynısını yaptıktan sonra yeni demenin anlamı ne. mesela street fighter III senin istediğin gibi eski karekterlerin hareketleri werilmiş çoğu adama onu oyna. (3d olayında bence başarılı bi geçiş yapmıştır diğer 2d rakipleri daha adam akıllı 3d oyun yapamadılar özellikle mortal kombat halen grafikleri sanki kuklalar dövüşüyor gibi kollar odun gibi vs...) son diyeceğim street fighter kadar sana oyun (oynanabilirlik) çeşidi sunan bir dövüş oyunu yok şu anda. şukret buna!!!!!

09 Jan 2006, 16:57
Profile
Post new topic Reply to topic   [ 84 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Next