Joined: 17 Mar 2008, 19:21 Posts: 950 Location: Kinto-Un'un üstü Oyunu:Prince of Persia 2
Dan Hibiki
Dan Hibiki, Capcom şirketinin çıkardığı bir karakterdir. Fakat Street Fighter Alpha oyununda dan çok sevilince capcom bu karakteri geliştirmiştir. Dan'ın fazla özelliği yoktur. Oyuna koyulmasının amacını duyunca belki biraz şaşıracaksınız.
Özgeçmişi Dan'ın babası olan Go Hibiki,Sagat ile yaptığı bir maçta Kara Hadouken'i yanlışlıkla Shinku Hadouken yapar. Ve Sagat'ın gözünü çıkarır.Sagat o acıya dayanamayarak Tiger Satsuki yani Kaplan Karanlığı'nı kullanarak Tiger'in ruhu ile Go Hibiki'yi oracıkta öldürür. Sagat kendine galdiğinde Go'nun başında ufak bir çocuğun ağladığını görür.(Hikaye burdan itibaren çok değişir.)Sagat Dan'a Sen Kimsin? diye sorar. Dan hıçkıra hıçkıra ağladığı için konuşamamaktadır. Sagat tahminiyle Go'nun oğlu olduğunu düşünerek o da üzülür.Ve Dan'a şunları söyler:Büyüyüp Geliştiğinde İntikamın için burada bekliyor olacağım.. Dan sonra Japonya'ya gider ve Usta Gouken'i bulur.Orada Ryu ve Ken ile bir yıl çalıştıktan sonra,Usta Gouken Dan'ın sadece intikam için Satsuki'yi öğrenmek istediğini anlar ve onu dojosundan kovar. Dan bu işe kızarak kendi dojosunu açar ve kendi teknikleri ile dövüşür.
Joined: 29 Feb 2008, 22:40 Posts: 1056 Location: Özel olarak seçtiğim bir konu yok!
Re: Dan Hibiki
Vay be bunları bilmiyordum .. Öğreniğim için mutlu oldum..
13 Jul 2009, 13:01
vandetta00
Moderator
Joined: 14 Dec 2006, 18:06 Posts: 623 Location: Ankara-Kırıkkale
>>>Dan'ın yapılış sebebini unutmuşsun, onu da ben ekleyeyim; >>>Dan, SNK'nın popüler dövüş oyunu "The King of Fighters" serisindeki "Ryo, Athena" gibi karakterlere tepki için üretilmiştir. >>>SNK, Street Fighter karkaterlerinin revaçta olduğu dönemlerde, Capcom konseptlerinden yararlanarak SF karakterlerine benzeyen karakterler üretmiştir. >>>Örneğin (şu an aklımda olanlar) Ryo Sazaki = Ryu >>>Veya Athena = Sakura gibi örnekler verilebilir. >>>Dan, SNK'nın yaptığı bu işin en belirgin olduğu dört karakterin özelliklerini taşır. >>>Normalde tek bir oyun için tasarlanan Dan, çok sevilen bir karakter olunca, oyun sonunda öldürülmek yerine yaşatılmış ve hikayesi devam ettirilmiştir. -------------------------- >>>Hikaye için sağol @druger.
Sakura ile Dan'in arasında ne olduğunu anlamıyorum ama Master Gouken Dan'i kovmamalıydı. Sagat kaplandı Dan'i ağlayarak görünce kedi oldu . MİYAAAV APARKAT :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Sakura ile Dan'in arasında ne olduğunu anlamıyorum ama Master Gouken Dan'i kovmamalıydı. Sagat kaplandı Dan'i ağlayarak görünce kedi oldu . MİYAAAV APARKAT :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
İki konuda da haklısın dostum
Var ya arkadaşlar,bunu söylemek için can atıyodum sonunda yerini buldum.
Dan'le dalga geçenlere çok kızıyorum ve dan'e acıyorum.Onun içindeki dövüş ruhu,beni çok duygusallaştırıyor.Ve,eğer imkanları bol olsaydı,iyi bir dövüş eğitimi alsaydı,(belki)Ryu'dan bile güçlü olurdu.Adam satsui no hadou'yu kullanabiliyor beaa... Ve,doğru.Gouken onu dojodan atmasa,belki de içindeki intikam duygusunu bile aşabilirdi...
12 Feb 2011, 00:40
RoLaTiviTy
Süper Moderator
Joined: 14 May 2006, 14:06 Posts: 5922 Location: C:\Windows\Cosi.exe
şişirmeyin şu adamı bu kadar. 0.7 mm uzağa ehueehu aduket atan, ve bu hareketini ilk yaptığımda gülmekten kriz geçirdiğim böyle bir karaktere hayretle hala bakmaktayım. insan aduket atarken onun kadar zorlanırmı alla aşkına
şişirmeyin şu adamı bu kadar. 0.7 mm uzağa ehueehu aduket atan, ve bu hareketini ilk yaptığımda gülmekten kriz geçirdiğim böyle bir karaktere hayretle hala bakmaktayım. insan aduket atarken onun kadar zorlanırmı alla aşkına
Cosi abi sana hiç yakıştaramadım ******
12 Feb 2011, 02:37
XXY
Kara KuÅŸak
Sellocok wrote:
RoLaTiviTy wrote:
Cosi abi sana hiç yakıştaramadım ****
ayıp olmuş sellocok benim hatırım için sadece uyarı verin ama o da haklı favori karakterini yerin dibine sokmuşsun üstelik sellocok senin hayranındı cosi abi.(bu arada benim bildiğim anan zaaaaa yeni bir gülüş şekli zuhahahah puhahahah gibi farklı bir anlamı varsa pm atın lütfen)
_________________ PSN:GOIGO95
12 Feb 2011, 02:38
RoLaTiviTy
Süper Moderator
Joined: 14 May 2006, 14:06 Posts: 5922 Location: C:\Windows\Cosi.exe
Sellocok artık farklı bir rumuzla başla hayatına. Giyotinledim bu rumuzu, 1 ay cezalı. incilik işler yapmayın burada
neyse ben de bir önceki mesajımda espri yapmıştın sana hak veririm cosi abi ciddileşelim bence bu mesajında haksızsın çünkü dan çıktığında öldürülmesi planlanıyordu ama o kadar çok sevildi ki diğer oyunlara da konuldu.Ki ben de dani çok severim özellikle Capcom vs Snk 2'de Dan vs Yuri yapınca yuri danin tauntunu yapar dan kızar sonra o yapar Bu arada athena=Sakura değil yuri=Sakura Bu arada cosi abi Ryu ken ve sakura teknik öğrenirken dan kendisi bulmuş.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum