Forumda Ara:
It is currently 14 Feb 2012, 05:23

Search this topic:
Go to page 1, 2  Next
 Dan Hibiki 
Author Message
Kara KuÅŸak
Kara KuÅŸak

Post Dan Hibiki
Dan Hibiki, Capcom şirketinin çıkardığı bir karakterdir. Fakat Street Fighter Alpha oyununda dan çok sevilince capcom bu karakteri geliştirmiştir. Dan'ın fazla özelliği yoktur. Oyuna koyulmasının amacını duyunca belki biraz şaşıracaksınız.

Özgeçmişi
Dan'ın babası olan Go Hibiki,Sagat ile yaptığı bir maçta Kara Hadouken'i yanlışlıkla Shinku Hadouken yapar. Ve Sagat'ın gözünü çıkarır.Sagat o acıya dayanamayarak Tiger Satsuki yani Kaplan Karanlığı'nı kullanarak Tiger'in ruhu ile Go Hibiki'yi oracıkta öldürür. Sagat kendine galdiğinde Go'nun başında ufak bir çocuğun ağladığını görür.(Hikaye burdan itibaren çok değişir.)Sagat Dan'a Sen Kimsin? diye sorar. Dan hıçkıra hıçkıra ağladığı için konuşamamaktadır. Sagat tahminiyle Go'nun oğlu olduğunu düşünerek o da üzülür.Ve Dan'a şunları söyler:Büyüyüp Geliştiğinde İntikamın için burada bekliyor olacağım..
Dan sonra Japonya'ya gider ve Usta Gouken'i bulur.Orada Ryu ve Ken ile bir yıl çalıştıktan sonra,Usta Gouken Dan'ın sadece intikam için Satsuki'yi öğrenmek istediğini anlar ve onu dojosundan kovar. Dan bu işe kızarak kendi dojosunu açar ve kendi teknikleri ile dövüşür.

Dan'ın Teknikleri

Gadouken(Hadouken'in değişmiş tekniği) Koryuken(Shoryuken'in değişmiş tekniği) Dankuu Kyaku(Tatsumaki Sempu Kyaku'nun değişmiş tekniği) Shinkou Koryuken Satsomdanki(Sadece Street Fighter Alpha 2 oyununda vardır.) Shinkou Gadouken Satsomdanki(Sadece Street Fighter Alpha 2 oyununda vardır.) Joucyuozz(Start Hareketi.Vurmak için kullanılmaz)

ALINTIDIR!

13 Jul 2009, 09:46
Profile WWW
Ninja
Ninja

Post Re: Dan Hibiki
Vay be bunları bilmiyordum ..
Öğreniğim için mutlu oldum..

13 Jul 2009, 13:01
Profile WWW
Moderator
Moderator

>>>Dan'ın yapılış sebebini unutmuşsun, onu da ben ekleyeyim;
>>>Dan, SNK'nın popüler dövüş oyunu "The King of Fighters" serisindeki "Ryo, Athena" gibi karakterlere tepki için üretilmiştir.
>>>SNK, Street Fighter karkaterlerinin revaçta olduğu dönemlerde, Capcom konseptlerinden yararlanarak SF karakterlerine benzeyen karakterler üretmiştir.
>>>Örneğin (şu an aklımda olanlar) Ryo Sazaki = Ryu
>>>Veya Athena = Sakura gibi örnekler verilebilir.
>>>Dan, SNK'nın yaptığı bu işin en belirgin olduğu dört karakterin özelliklerini taşır.
>>>Normalde tek bir oyun için tasarlanan Dan, çok sevilen bir karakter olunca, oyun sonunda öldürülmek yerine yaşatılmış ve hikayesi devam ettirilmiştir.
--------------------------
>>>Hikaye için sağol @druger.

Image

13 Jul 2009, 21:27
Profile WWW
Siyah KuÅŸak
Siyah KuÅŸak

Sakura ile Dan'in arasında ne olduğunu anlamıyorum ama Master Gouken Dan'i kovmamalıydı. Sagat kaplandı Dan'i ağlayarak görünce kedi oldu :-D.
MİYAAAV APARKAT :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Laa shay'a waqi'un moutlaq bale kouloun moumkine

31 Jan 2010, 22:49
Profile YIM
Kara KuÅŸak
Kara KuÅŸak

bbulanhardy wrote:
Sakura ile Dan'in arasında ne olduğunu anlamıyorum ama Master Gouken Dan'i kovmamalıydı. Sagat kaplandı Dan'i ağlayarak görünce kedi oldu :-D.
MİYAAAV APARKAT :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

İki konuda da haklısın dostum ;) :D

Var ya arkadaşlar,bunu söylemek için can atıyodum sonunda yerini buldum.

Dan'le dalga geçenlere çok kızıyorum ve dan'e acıyorum.Onun içindeki dövüş ruhu,beni çok duygusallaştırıyor.Ve,eğer imkanları bol olsaydı,iyi bir dövüş eğitimi alsaydı,(belki)Ryu'dan bile güçlü olurdu.Adam satsui no hadou'yu kullanabiliyor beaa...
Ve,doğru.Gouken onu dojodan atmasa,belki de içindeki intikam duygusunu bile aşabilirdi... :( :( :(

;) :D

12 Feb 2011, 00:40
Profile YIM
Süper Moderator
Süper Moderator

şişirmeyin şu adamı bu kadar. 0.7 mm uzağa ehueehu :D aduket atan, ve bu hareketini ilk yaptığımda gülmekten kriz geçirdiğim böyle bir karaktere hayretle hala bakmaktayım. insan aduket atarken onun kadar zorlanırmı alla aşkına

12 Feb 2011, 01:37
Profile WWW
YeÅŸil KuÅŸak
YeÅŸil KuÅŸak

RoLaTiviTy wrote:
şişirmeyin şu adamı bu kadar. 0.7 mm uzağa ehueehu :D aduket atan, ve bu hareketini ilk yaptığımda gülmekten kriz geçirdiğim böyle bir karaktere hayretle hala bakmaktayım. insan aduket atarken onun kadar zorlanırmı alla aşkına

Cosi abi sana hiç yakıştaramadım ******

12 Feb 2011, 02:37
Profile
Kara KuÅŸak
Kara KuÅŸak

Sellocok wrote:
RoLaTiviTy wrote:

Cosi abi sana hiç yakıştaramadım ****

ayıp olmuş sellocok :D benim hatırım için sadece uyarı verin ama o da haklı favori karakterini yerin dibine sokmuşsun üstelik sellocok senin hayranındı cosi abi.(bu arada benim bildiğim anan zaaaaa yeni bir gülüş şekli zuhahahah puhahahah gibi farklı bir anlamı varsa pm atın lütfen)

12 Feb 2011, 02:38
Profile
Süper Moderator
Süper Moderator

Sellocok artık farklı bir rumuzla başla hayatına. Giyotinledim bu rumuzu, 1 ay cezalı. incilik işler yapmayın burada

12 Feb 2011, 09:29
Profile WWW
Kara KuÅŸak
Kara KuÅŸak

RoLaTiviTy wrote:

neyse ben de bir önceki mesajımda espri yapmıştın sana hak veririm cosi abi :-) ciddileşelim bence bu mesajında haksızsın çünkü dan çıktığında öldürülmesi planlanıyordu ama o kadar çok sevildi ki diğer oyunlara da konuldu.Ki ben de dani çok severim özellikle Capcom vs Snk 2'de Dan vs Yuri yapınca yuri danin tauntunu yapar dan kızar sonra o yapar :D Bu arada athena=Sakura değil yuri=Sakura :-) Bu arada cosi abi Ryu ken ve sakura teknik öğrenirken dan kendisi bulmuş.

12 Feb 2011, 13:01
Profile
Post new topic Reply to topic   [ 16 posts ]  Go to page 1, 2  Next