|
It is currently 15 Feb 2012, 18:13
|
View unanswered posts | View active topics
Yeni Super Street Fighter Videosu ve Özellikleri | Author | Message | | good Samuray Joined: 25 Jul 2009, 18:26 Posts: 3914 Location: CANADA |  Re: Yeni Super Street Fighter Videosu ve Özellikleri _________________
 Guns N' Roses - Back Off Bitch You Know Where You Are ? You In The Jungle Baby.You're Gonna Dieeeeee! Ctrl + W  "Siyasetin a. koymaya geliyoruz." cümlesini "Siyasetin adını koymaya geliyoruz." diye okumadıysan, senin için fesat.
Last edited by good on 13 Mar 2010, 19:38, edited 1 time in total.
| | 13 Mar 2010, 05:02 | |  | | OrKo Uzman Joined: 11 May 2007, 19:14 Posts: 1012 |  Re: Yeni Super Street Fighter Videosu ve Özellikleri İsim karmaşasıyla başlayalım. Çeviri takımının hatasıyla ilgisi yok.Amerika ve Avrupalılar'ın bildiği 3 karakterin Japonya'daki adı farklı.
M. Bison (bizim bildiğimiz ad) - Vega (Japonlar'ın bildiği ad)
Vega(Bizim bildiğimiz ad) - Balrog (Japonların bildiği ad)
Balrog(Bizim bildiğimiz ad) - M. Bison (Japonların bildiği ad)
Bunun sebebi Amerikalılar'ın bu oyunu Amerika'ya getirirken (localization) bazı karakterlerin isimlerini kendilerinin değiştirmek istemesidir.Çünkü M. Bison boksör olunca hem isim benzerliği hem de telif hakkı mevzusundan dolayı Mike Tyson la papaz olmak istememişlerdi.(M. Bison isminin açılımı Mike Bison zaten). Zaten videoya dikkat edildi mi bilmiyorum. Karakterler Japonca konuşuyor. Dolayısıyla bu tanıtım videosu Japonya'daki Capcom'a ait. İsimler doğru yani.Çeviri hatası yok. Bu isim olayı taaa SF II den beri var.
Bu yüzden Japonlar'a Vega'yı seç derseniz diktatör olan karakteri, Bison'ı seç derseniz boksörü,Balrog'u seç derseniz pençeli olan kişiyi seçerler.
Amerikalıların bu konuda yediği çok halt var aslında. Başka örnek, Megaman olarak bildiğimiz karakterin Japonya'daki orjinal adı Rockman dir.
Bison'ın sesiyle alakalı mevzu ise: Videonun Japonca olduğunu belirtmiştim. Gerçi herkes sevmeyebilir ama Japon kökenli oyunlarda ingilizce dublajdan nefret ediyorum. Bol bol anime izlemekten Japonca'ya alıştım,Japon kökenli oyunlarda ilk işim varsa Japonca seslendirmeyi ayarlamaktır. Sevmeyebilirsiniz saygı duyarım ama Bison'ı Japonca seslendiren kişi Japonya'nın en meşhur seslendirme sanatçılarından biri.(Norio Wakamoto). Adam sırf psikopat kötü karakter seslendirmek için var diyebilirim. Ayrıca sadece bu oyunda değil önceki birçok SF oyununda yine Bison'ı seslendirmişti bu kişi
| | 13 Mar 2010, 11:21 | |  | | soner78 Kara Kuşak Joined: 20 Aug 2007, 09:04 Posts: 537 |  Re: Yeni Super Street Fighter Videosu ve Özellikleri chooseyourdestiny wrote: dostum keşke third strike'dakine benzese. bu yeni ultrada resmen adamı bitirmişler begenen var mı akuma'nın II. ultrasını Çok uğraştım ama yapamadım sevemedim az da olsa.Her yönüyle berbat ötesi
| | 13 Mar 2010, 20:44 | |  | | king52 Yeşil Kuşak Joined: 11 Oct 2008, 10:29 Posts: 84 |  Re: Yeni Super Street Fighter Videosu ve Özellikleri keşke "good" arkadaşımızın verdiği video ingilizce seslendirme olsaydı,japonca seslendirme hoş değil ingilizce kadar..teşekkürler videolar için..
| | 13 Mar 2010, 23:22 | |  | | TwisTeD Kara Kuşak Joined: 24 Oct 2009, 13:16 Posts: 727 Location: Burada |  Re: Yeni Super Street Fighter Videosu ve Özellikleri akumanın 2. ultrasının adı sanırsam Metsatsu Gourasen third strikede adı buydu ama belki farklı olabilir Bir de sadece yeni ultralarmı var yoksa yeni süperlerde varmı onu anlamadımda  _________________
"Bilmediğini bilenin arkasından gidin, bilmediğini bilmeyeni uyarın, bilmediğini bilene öğretin, bilmediğini bilmeyenden kaçının." (Conficius)
| | 13 Mar 2010, 23:25 | |  | | TheCrow Ninja Joined: 15 May 2007, 20:00 Posts: 1709 |  Re: Yeni Super Street Fighter Videosu ve Özellikleri Yeni süper ve ultralar var. Super Street Fighter'da buna benzer birçok yenilik var  Ve artık şu imzadan gına geldi  Bırakın yaw bir kişi kullansın neyse de her sayfayı açtığımda biri bu resmin linkini kopyala yapıştır yapıyor  Ezberledim. İçimden Ahmet Gülhan çıkacak (o dilini tutan elemanın adı o sanırım  ) yetti gayrı !!! _________________
| | 13 Mar 2010, 23:31 | |  | | Slay Kara Kuşak Joined: 11 Aug 2005, 22:45 Posts: 957 Location: Darkhole |  Re: Yeni Super Street Fighter Videosu ve Özellikleri Oyunu herzaman japonca seslendirmede oynarım ki zaten ingilizce konuşan karakterlerin sesleri yine ingilizcedir. Full ingilizce çok yapmacık geliyor bana japonca daha içten ve akıcı gibi.Bu arada Akuma nın superini normal messatsu go hadou yada shoryu yapsınlar 2 tane shin goku satsu olması iğrenç ötesi kombolar yarıda kalıyor. _________________
PSN ---> MaviSiyah
| | 14 Mar 2010, 00:16 | |  | | good Samuray Joined: 25 Jul 2009, 18:26 Posts: 3914 Location: CANADA |  Re: Yeni Super Street Fighter Videosu ve Özellikleri TheCrow wrote: Yeni süper ve ultralar var. Super Street Fighter'da buna benzer birçok yenilik var  Ve artık şu imzadan gına geldi  Bırakın yaw bir kişi kullansın neyse de her sayfayı açtığımda biri bu resmin linkini kopyala yapıştır yapıyor  Ezberledim. İçimden Ahmet Gülhan çıkacak (o dilini tutan elemanın adı o sanırım  ) yetti gayrı !!! İlk donetouch koymuştu bunu bi ara bende koyacaktım ama herkez koymuş bende özentilik olmasın diye koymadım,iyikide koymamışım.  Ama gif güzel bir gif. :) ------ Eski sf serilerini oynayanlar yeni ultralar beklemesin karakterlerde zaten eski sf serileridneki ultraları koymuşlar.. Akumanın 2.oltrayı kaldırıp,shoryu ultrasını eklesinler bence,süper oalyında da Slay'a katılıyorum,2tane shunogku satsu biraz saçma olmuş,süper'ede eski serilerdeki gibi hadou eklesinler,ve süperde çok çok çok yavaş doluyo 2. raundda hiç ex atmassan anca doluyor,süper'inde daha hızlı dolması gerek bence,ama bu söylediklerimiz nafile.. --- eğer bu oyunu oynamak nasip olursa bizlere bence tüm karakterler ile oynayın hepsi bir birinden güzel,şimdiden oyunu oynayacağım zaman ki ilk oynayacağım kaakterleri seçtim =) Ryu,Ken,Hakan,Juki,Akuma ilk 5 lst bu ama hepsi oynanmaya değer bence..  _________________
 Guns N' Roses - Back Off Bitch You Know Where You Are ? You In The Jungle Baby.You're Gonna Dieeeeee! Ctrl + W  "Siyasetin a. koymaya geliyoruz." cümlesini "Siyasetin adını koymaya geliyoruz." diye okumadıysan, senin için fesat.
| | 14 Mar 2010, 03:05 | |  | | _BJK_ Uzman Moderator Joined: 04 Jul 2007, 18:31 Posts: 9815 Location: Green Hill Zone |  Re: Yeni Super Street Fighter Videosu ve Özellikleri OrKo wrote: İsim karmaşasıyla başlayalım. Çeviri takımının hatasıyla ilgisi yok.Amerika ve Avrupalılar'ın bildiği 3 karakterin Japonya'daki adı farklı.
M. Bison (bizim bildiğimiz ad) - Vega (Japonlar'ın bildiği ad)
Vega(Bizim bildiğimiz ad) - Balrog (Japonların bildiği ad)
Balrog(Bizim bildiğimiz ad) - M. Bison (Japonların bildiği ad)
Bunun sebebi Amerikalılar'ın bu oyunu Amerika'ya getirirken (localization) bazı karakterlerin isimlerini kendilerinin değiştirmek istemesidir.Çünkü M. Bison boksör olunca hem isim benzerliği hem de telif hakkı mevzusundan dolayı Mike Tyson la papaz olmak istememişlerdi.(M. Bison isminin açılımı Mike Bison zaten). Zaten videoya dikkat edildi mi bilmiyorum. Karakterler Japonca konuşuyor. Dolayısıyla bu tanıtım videosu Japonya'daki Capcom'a ait. İsimler doğru yani.Çeviri hatası yok. Bu isim olayı taaa SF II den beri var.
Bu yüzden Japonlar'a Vega'yı seç derseniz diktatör olan karakteri, Bison'ı seç derseniz boksörü,Balrog'u seç derseniz pençeli olan kişiyi seçerler.
Amerikalıların bu konuda yediği çok halt var aslında. Başka örnek, Megaman olarak bildiğimiz karakterin Japonya'daki orjinal adı Rockman dir.
Bison'ın sesiyle alakalı mevzu ise: Videonun Japonca olduğunu belirtmiştim. Gerçi herkes sevmeyebilir ama Japon kökenli oyunlarda ingilizce dublajdan nefret ediyorum. Bol bol anime izlemekten Japonca'ya alıştım,Japon kökenli oyunlarda ilk işim varsa Japonca seslendirmeyi ayarlamaktır. Sevmeyebilirsiniz saygı duyarım ama Bison'ı Japonca seslendiren kişi Japonya'nın en meşhur seslendirme sanatçılarından biri.(Norio Wakamoto). Adam sırf psikopat kötü karakter seslendirmek için var diyebilirim. Ayrıca sadece bu oyunda değil önceki birçok SF oyununda yine Bison'ı seslendirmişti bu kişi Güzel açıklama Aynı şey Akuma için de geçerli. Bizim bildiğimiz: Akuma Japonya'da: Gouki Bu tarz örnekler çoğaltılabilir... _________________
«•••••вℓα¢к єαgℓє•••••»
| | 14 Mar 2010, 03:37 | |  | | port Kara Kuşak Joined: 29 Jul 2007, 22:58 Posts: 872 Location: Hiç düşünemeyeceğin yerlerde... |  Re: Yeni Super Street Fighter Videosu ve Özellikleri Akuma'nın gerçek adı Gouki zaten.Akuma adını kendisi vermişti. _________________

Sonic Blitz Unleashed 3D
Beslemek İstermisin?
Tıkla!
| | 14 Mar 2010, 12:09 | |  | | Who is online | Users browsing this forum: No registered users and 2 guests |
| You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum
|
|