Forumda Ara:
It is currently 14 Feb 2012, 05:21

Search this topic:
 Mortal Kombat VS Dc Universe İnceleme 
Author Message
Mavi KuÅŸak
Mavi KuÅŸak

Post Mortal Kombat VS Dc Universe İnceleme
Uzun zamandır sitede yoktum.Ama size kendimi bu incelemeyi kopyala yapıştır yaparak affettireceğim :roll: Bu inceleme oyungezer sitesinde fanlar tarafından yapılmıştır.Yani
herhangi bir hata varsa derginin hatası değildir.

Gerçekten hayatımda oynadığım en güzel oyunlardan birisiydi Mortal Kombat 1. Sonrasında çıkan bütün serileri takip ettik, oynadık, beğendik, beğenmedik ama Mortal Kombat yoluna devam ediyor. Bakalım şimdi bu yol uçuruma mı dönüşüyor yoksa güzel bir köprüyle yoluna devam mı ediyor.
Oyunun PS3 versiyonunu aldım ve incelememi bunun üzerinden yapacağım. Xbox 360'ta oynama fırsatım olmadı.
Evet oyun cd'sini takıp oyuna başlıyoruz. Çok detaylı bir menüsü yok oyunumuzun. Yakın gelecekteki kombatlar gibi chess, puzzle ve konquest gibi modlar yok. Menümüzde online, story ve arcade gibi modlar bulunmakta. Daha sade bir oyun olmuş diyebiliriz yeni Kombat için.
Tabii oyunun en büyük yeniliklerinden birisi DC evreniyle buluşuyor olması. Bu iki dünya güzel sayılabilecek bir hikaye ile bir araya geliyor.
Evet bu kısa ön bilgiden sonra incelememize geçelim
VUR KIR PARÇALA
Oyunumuzun dövüş mekanizması ps2'deki oyunla benzerlikler taşıyor. Oynamayanlar için kısaca bahsedelim. Tuzaklı arenalar, çoklu arenalar, breaker gibi modlar vardı PS2'de. Ama bu oyunda tuzaklı arenalar yok.
Breaker: Rakibin saldırısını ani bir şekilde kesmenize yarayan, stratejik olarak kullanıldığı zaman fazlasıyla avantajları olan bir hareket.
Rage: Bu hareket yeni eklenen bir hareket. Enerji barımızın altında ufak iki sarı bar var bu barlar tamamen dolduğu zaman R2 ve L2 tuşlarına basınca bir süreliğine vuruşlarınız iki kat daha etkili oluyor ve iyi bir komboyla rakibinizin canını fazlasıyla sıkabiliyorsunuz. Ayrıca rage olduğumuzda rakibin vuruşları enerjimizi götürse de hamlemizi kesemiyor. Gayet güzel olmuş bu ufak eklenti
Klose Kombat: Bu ufak oyunumuzda rakibi L1 tuşuyla tutuyoruz ve ufak kombinasyon oyunu oynuyoruz. Siz vuruşunuzu yaparken rakip sizin bastığınız tuşu doğru zamanda tutturursa hamleniz sona eriyor.
Free Fall Kombat: Rakibinizi arena dışına attığınız zaman artık direkt olarak yere düşmüyoruz. Yine bir tuş kombinasyonu oyunu oynuyoruz. Klose Kombat, yani doğru tuşu tutturma oyunda altta kalanın canı çıkıyor anlayacağınız :)
Test Your Might: Bu modda ise arena kenarındayken rakibinize vurduğunuz bir yumruk, rakibi duvara sokmanıza yarıyor. Rakibinizi diğer arenaya kadar götürürken size gösterilen dört tuşa olabildiğince hızlı basmanız gerekiyor. Bastığınız kadar hasar veriyorsunuz.
Yeni modları tanıttıktan sonra dövüş sistemini biraz anlatayım. Yine kombolar başımızın tacı arkadaşlar. Ne kadar iyi ne kadar hasar veren kombolar yapabiliyorsak o kadar etkili olabiliyoruz. Kombolar gerçekten çok çeşitli olmuş irili ufaklı bir sürü kombo yapabiliyoruz. Tabii zamanlama ve atak yapısı çok önemli. Oyunun oynanış dinamiği fazlasıyla keyifli ancak biraz daha üstün, biraz daha avantajlı adamlar var demeden de geçemeyeceğim.
UNREAL 3=GRAFİK: Grafikler bekleneni tam olarak veremiyor ama kötü olduğunu da sanmayın. Mekan tasarımları, karakter tasarımları ortalamanın üstünde. Animasyonları da gayet beğendiğimi söyleyebilirim. Efektler de göze gayet hoş geliyor. Mesela Subzero buzu atarken oluşan görüntü hoş olmuş.
EĞLENCE Mİ! AYIP ETTİN
Her zaman bir klasik vardır, bu oyunun heyecanı ve eğlencesi bununu fazlasıyla veriyor. İki kişi oynarken rakibinizi alt ettikten sonraki haz gerçekten bambaşka. Ayrıca oyunun online modu da çok zevkli. Tabii bizim ülkemizden çok fazla kişiyi bulup oynayamadığımız için biraz fazla kopuyor ama olsun. İyi bir rakip buldunuz mu sakın bırakmayın :)
5+1 KUTUDAN ÇIKARDIM EN SONUNDA
Sesler bir oyun için çok önemlidir. Sizi havaya sokar, gerer, oyun keyfinizi katlar. Bu açıdan da kombat iyi iş çıkarmış. Story modundaki seslendirmeler çok profesyonel olmuş. Ayrıca dövüş esnasındakisesler gerçekten çok ince ve özenle işlenmiş. İyi bir sistemle ve biraz yüksek sesle oynadığınızda, duyduğunuz sesler size çok keyif verecektir.
HİKAYE:
Hikaye modu gerçekten çok göreceli diyebilirim. Çok saçma bulanlar da olabilir, beğenenler de... Ama şu bir gerçek ki, bu iki evren anca böyle birbirine bağlanabilirdi. Story modda oynarken DC veya Mortal tarafından birini seçip başlıyoruz. Karakter seçmek gibi bir şansımız yok, sırasıyla bize verilen karakterlerle oynuyoruz. Toplam sekiz bölümden oluşuyor. Her bir hikayenin ortalama iki saat oynama süresi var yani gerçekten doyurucu. Hikaye modunda da iyi bir iş çıkardıklarını söylebiliriz yani.
SADEDE GEL HOCAM!:
Evet toparlamak gerekirse, oynaması keyifli, zorlama ama toparlanmış bir hikayesi olan farklı bir Kombat oyunu karşımızda . Batman, Superman, Catwoman, Flash gibi karakterleri kontrol etme şansı veren nadir bir tarzı var. Bu yönüyle PS3 veya Xbox 360 sahibiyseniz ve bu tarzdan hoşlanıyorsanız tavsiye ediyorum. Herkese bol kombolu günler...
GENEL:8

09 Mar 2009, 22:53
Profile
Ninja
Ninja

Post Re: Mortal Kombat VS Dc Universe İnceleme
güzel oyun ama saholin monksun yerini asla ve kella tutamaz ve az karakter koymuşlar o da kötü.
Bu arada paylaşım için sağol.

14 Mar 2009, 14:19
Profile
Kahverengi KuÅŸak
Kahverengi KuÅŸak

yeni çıkan oyunlar artık vasat altı sırf onları kurtararn grafikleri oluyor zaten. Eski havayı zor yakalarlar artık ister oyun satışa çıksın çıkmasın beni bağlamaz ama bence oyun çoktan uçuruma yuvarlandı bile. kısacası ok yaydan mkda serisinde çıkmıştı...

14 Mar 2009, 15:17
Profile
Mavi KuÅŸak
Mavi KuÅŸak

Mortal Kombat ı alacak olan ekip inşallah düzeltir çünkü grafikler hariç bu oyunda bir şey yok

17 Mar 2009, 23:04
Profile
Post new topic Reply to topic   [ 4 posts ]