Forumda Ara:
It is currently 15 Feb 2012, 17:09

Search this topic:
Go to page Previous  1, 2, 3  Next
 Altın Oran ve Kabe Mucizesi 
Author Message
Süper Moderator
Süper Moderator

Post Re: Altın Oran ve Kabe Mucizesi
son kez dini bir cevap veriorum burada ona gore daha soru sormayalım :D

işin ozune dini kıstasları sokmadan yaklasalım. Farzedelm Bir din yaydın dünyaya ve ogretilerini her koseye ulastırıyorsun. Sonra bir gun biri cıkıyor ve benim dinim son din sizlerin eksik ve hatalı tarafları var sapıttınız derse ne dersin. tabiki red edersin bu kişiyi ve fikirlerini çünkü insanın özünde olan o özgür irade once inandıgı seyleri savunmak isteyecek sonra eger mantık eleğinden geçirirse sorularına cevap bulursa birseyler düşünecek. Yoksa direk kabul etmesi zaten insan dogasına aykırı. Bunun altında başka neden aramaya gerek yok, özünde bu yaklasım var, özünde insan kavramı var. Yoksa konuyu derinleştirirsek vatikanın politikalarının krallar üstünde etkisinin azalmasından tut, dünya ekonomik sisteminde bireylerin din kisvesi altında özgürlüklerinin elinden alınmasına kadar bircok neden sayabilirim. Kimse boyle güçleri elinden kaybetmek istemez, ben papa olsam bende kaybetmek istemem :D

Eger dünya gorusum biraz değişsin biraz evrim gecirsin yada ne bileyim bu ogrendiklerim gorduklerim aslında insan eli tarafından yaratılmıs; sadece zihinleri zehirleyen bir sistemin ürünüymus demek istiyorsan sana bir belgesel tadında film onereyim. 3 dinin kitabını okumus aynı zamanda antropoloji ve tarih hakkında biraz bilgi sahibi ve merakı olan biri olarak sana bu filmi hatta tüm arkadaslara onermek isterim. ben izledigimde şok oldum. Film biraz narsist hatta ateist olarak başlayabilir size gore :D. Mesela bana ateist gibi geldi ilk 10 dakkası ve az kalsın kapatıyordum. SOnra asıl neyi anlatmak istedigi ortaya cıkıyor. Zaten filmin basında da sakın alınmayın sizin düsüncelerinizle dalga gecmiyoruz birazdan anlatacaklarımız sizi tamamen değiştirecek diye bir uyarı cekiyor

Neyse cok konustum yine. Filmin adı "ZEITGEIST" mutlaka izle derim. İzlemediysen hemen burada paylaşayım. Şimdi konu açmakla ugrasmayayım

01 Feb 2010, 11:12
Profile WWW
Ninja
Ninja

İndirecem ama beynimin yıkanmasından korkuyorum, sana güvenebilir miyim? :D

01 Feb 2010, 11:22
Profile WWW
Süper Moderator
Süper Moderator

misyonerlik amacı taşımıyor film. zaten hıristiyanlık yok diyor daha filmin basında, merak etme islam hakkında da birsey yok :D sadece izle, din den girip amerikan derin devletinde bitmesi, 11 eylule dokundurması, ikinci dünya savasında mola vermesi, amerikan bankacılık sisteminin gucunu anlatması seni şaşırtacak inan bana :-)

bu senaryonun küçük bir kısmını metal gear serisinde gordum. MGS2 de amerikan gladyosunun 10 adamından bahsediyordu. orada anlamamıstım ilk seferde burada pekişti valla. Oyunlarda birsey katıyor arada

01 Feb 2010, 11:24
Profile WWW
Ninja
Ninja

Hmm tamam o zaman. Online linkini buldum izliyorum şuan. İzlemek isteyenler aşağıdaki linkten izleyebilir.
http://video.google.com/videoplay?docid=6407999517568154752#

01 Feb 2010, 11:42
Profile WWW
Kara KuÅŸak
Kara KuÅŸak

Tanrı sözcüğü Türklerin eski zamandan beri kullandığı bir sözcüktür mesela Göktürk Devletinde de denildiği gibi ''GökTanrı'' Tengri Veya Tangri...Allah,Tanrı,Rab denmesi birşeyi değiştirmiyor bence. ;)

http://s10.bitefight.net/user/bite/174131 Bi Tıklarsanız Çok Sevinirim :)

01 Feb 2010, 19:57
Profile WWW
Ninja
Ninja

RoLaTiviTy wrote:
misyonerlik amacı taşımıyor film. zaten hıristiyanlık yok diyor daha filmin basında, merak etme islam hakkında da birsey yok :D sadece izle, din den girip amerikan derin devletinde bitmesi, 11 eylule dokundurması, ikinci dünya savasında mola vermesi, amerikan bankacılık sisteminin gucunu anlatması seni şaşırtacak inan bana :-)

bu senaryonun küçük bir kısmını metal gear serisinde gordum. MGS2 de amerikan gladyosunun 10 adamından bahsediyordu. orada anlamamıstım ilk seferde burada pekişti valla. Oyunlarda birsey katıyor arada

Bu belgesel "Din şöyledir, bu evren kendi kendine var olmuş olamaz." vb. saçma ve klişe fikirleri barındırmıyor, değil mi? Söylediklerinden anladıklarım kadarıyla, bu "dinin siyaset üzerindeki rolü" vb. gibi bir fikir taşıyor, değil mi? Eğer öyle bir şeyse, gerçekten izlemek isterim. Bu arada konuya da sadece matematiksel açıdan yaklaştım, yoksa din ile ilgili diyecek şeylerim vardı ama yeri burası değil. Belirtmek istedim sadece.

52berk52 wrote:
Tanrı sözcüğü Türklerin eski zamandan beri kullandığı bir sözcüktür mesela Göktürk Devletinde de denildiği gibi ''GökTanrı'' Tengri Veya Tangri...Allah,Tanrı,Rab denmesi birşeyi değiştirmiyor bence. ;)

Evet, eski Türkçede de gök(kök)ün anlamı "mavi", Tengri'nin anlamı da "gök"müş. Gök anlamını tanrı için de kullanıyorlar sanırım. Bi de "Tangri" diye bir şey yok ki, bi kere o sözcük Türkçenin yapısına uymuyor. Zaten o sözcüğü Köktürk Alfabesi ile yazamazsın. Yazsan bile onu "Tengri" diye okuyacaklardır.

05 Feb 2010, 18:59
Profile
Süper Moderator
Süper Moderator

tengri kelimesini hic arastırmadan mı yazıyorsun yoksa bir sitedeki yazının bir kısmını mı okudun (cunku senn dedigin eski türk felsefesinden başka bir sey değil) :D hic merak edipte orhun kitabelerinin tercümesini, gılgamıs destanını, ergenekonu, büyük göçun anlatıldıgı atilla nın günlük çevirilerini okudunuzmu

http://tr.wikipedia.org/wiki/Tengri

05 Feb 2010, 23:39
Profile WWW
Kara KuÅŸak
Kara KuÅŸak

RoLaTiviTy wrote:
tengri kelimesini hic arastırmadan mı yazıyorsun yoksa bir sitedeki yazının bir kısmını mı okudun (cunku senn dedigin eski türk felsefesinden başka bir sey değil) :D hic merak edipte orhun kitabelerinin tercümesini, gılgamıs destanını, ergenekonu, büyük göçun anlatıldıgı atilla nın günlük çevirilerini okudunuzmu

bu sene malum lise 2 olduk bu konuları bol bol görüoruz zaten :wink: hoca manyaağın teki zaten kendini marjinal sanıyo :D uçmuş nirvanaya varıcak nerdeyse :D

http://s10.bitefight.net/user/bite/174131 Bi Tıklarsanız Çok Sevinirim :)

06 Feb 2010, 02:52
Profile WWW
Ninja
Ninja

RoLaTiviTy wrote:

Ne yani, söylediklerim yanlış mı? Doğru dürüst bir kaynak yok ki okuyalım... Evet, bu sene Edebiyat dersinde bu Türk destanlarını çok görüyoruz.

07 Feb 2010, 02:21
Profile
Kahverengi KuÅŸak
Kahverengi KuÅŸak

öncelikle güzel paylaşım
ama
2010 a geldik ben böyle bir filmin yada belgeselin vizyona girdiini duymadım ...bence izin verilmemiştir.. sponsor bulamamışlardır önleri kesilmiştir falan filan...
neyse yapanların emeine saglık başarılar teşekkürler

07 Feb 2010, 04:36
Profile WWW
Post new topic Reply to topic   [ 22 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next