|
Zaman: 20 Mar 2010, 21:15
|
Cevaplanmamış mesajlar | Aktif başlıkları görüntüle
Windows 7 Kullananlar BURAYA!
| Yazar |
Mesaj |
|
RobLucci
Beyaz KuÅŸak
|
 Re: Windows 7 Kullananlar BURAYA!
çok mukemmel bir işletim sistemi driverlerini bile kendi kuruyor hataları bulup çözüyor tuneup'a gerek kalmıyor ama bazı sorunlarıda var vista kopyası gibi grafikler süper ötesi anımasyonlar hareketlı duvar kağıtları ama bazı sorunlarıda var tabi örneğin knightta biraz kasıyor özellikle Chaos' da çok sorun yasıyorum işletim sistemi su olmasına rağmen ; Pentium D 2x 3.0 2,512 Gb DDR2 Ram Kingston 200 Gb HDD Sata Fx 6500 256 pci exp
Gerçi ekran kartımda sorun olabılır ne fanı var ne bişeyi çok ısınıyor bide çok eski yenilesem belki düzelebilir
|
| 22 Ara 2009, 13:06 |
|
 |
|
LunaticYsf
Samuray
Kayıt: 16 Oca 2007, 11:34 Mesajlar: 1337 Konum: C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\firefox.exe
|
Bazı oyunlar resmi olarak windows 7'ye çıkmadığı için kasıyor evet mesela ben xp'de guitar hero 3'ü hiç kasmadan oynuyordum windows7'ye geçtim kasmaya başladı belki windows 7 xp'ye göre daha çok ram yiyorya ondandır. Bu arada evet driver olayı gerçekten çok iyi mesela XP'yi yeni kurduğun zaman ne internetin çalışır ne de bilgisayarında ses olur, hemde k-lite codec pack'i yüklemek zorundasın bazı videoları oynatmak için. Ama Windows 7'de böyle bir dert yok herşeyi driver'ını otomatik buluyor ve yüklüyor. Ben ilk kurduğumda ses, internet (ethernet sürücüsü), videolar, ekran çözünürlüğü falan hepsi otomatik olarak ayarlanmış hatta tv kartının sürücünü bile kurduğum anda otomatik yükledi kullanıma hazırdı.
| 22 Ara 2009, 13:10 |
|
 |
|
fatihmert
Siyah KuÅŸak
|
Bir sorum olacak.Ben görüntü falan önemsemem benim için performans önemli. Henüz 7 yi kurmadım.Şimdi bu fazla ram falan yiyormuş.Bu oyunlardaki Ram ihtiyacını da arttırır mı? (xpye 1gb vistaya 2gb istiyor oyunlar mesela 7 içinde böyle mi?) Çoğu yerde performans artışı oldu 7 ile deniyor? Nasıl bir artıştır az aydınlatırsanız beni sevinirim. 
|
| 22 Ara 2009, 21:53 |
|
 |
|
aronow
Kara KuÅŸak
|
fatihmert yazdı: Bir sorum olacak.Ben görüntü falan önemsemem benim için performans önemli. Henüz 7 yi kurmadım.Şimdi bu fazla ram falan yiyormuş.Bu oyunlardaki Ram ihtiyacını da arttırır mı? (xpye 1gb vistaya 2gb istiyor oyunlar mesela 7 içinde böyle mi?) Çoğu yerde performans artışı oldu 7 ile deniyor? Nasıl bir artıştır az aydınlatırsanız beni sevinirim.  Normal pc kullanımında , internet ve film gibi şeylerde Windows 7 daha iyi ama oyunlar için aynı şey geçerli değil eğer ben oyun oynıycam diyosan xp den devam et.Çünkü Windows 7 daha çok ram yiyor.Sadece ram değil ekran kartı gereksinimide artıyor.
_________________ Kral daima kral kalacak!!! THE KİNG OF POP
|
| 23 Ara 2009, 11:49 |
|
 |
|
LunaticYsf
Samuray
Kayıt: 16 Oca 2007, 11:34 Mesajlar: 1337 Konum: C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\firefox.exe
|
Aynen aranow'un dediği gibi Ram'dan tasarruf için XP'yi kullanman daha mantıklı ama Ram'in yüksekse geç (en az 2GB). Onun dışında en basit bilgisayar kullanıcısı bile masaüstündeyken W7'nin XP'den katkat daha hızlı çalıştığını anlar. En basitinden örnek veriyorum; bir exe uzantılı dosyanın üzerine sağ tıklayıp masaüstüne kısayol oluştur menüsüne girmek için mausu üzerine getirdiğinde XP'de 3-4 saniyelik bir donma olur, harddisk hızlanır ve daha sonra bu menü çıkar ama W7'de anında çıkıyor bu menü hiç bir donanım yavaşlamadan. Bilgisayar Windows 7'de çok daha hızlı açılıyor ve kapanıyor.. Bunun gibi yüzlerce örneği var XP'ye kıyasen. Bana kalırsa kodları bir şekilde değiştirmişler, bazı gereksiz işlemlerden bağımsız hale getirmişler ve böylece istediğin işlemi en hızlı şekilde yapıyorsun. Mantıken Windows 7'nin daha yeni bir işletim sistemi olduğu için daha güçlü bir sistem istemesi, daha kapsamlı olduğu için daha yavaş çalışması beklenir ama ilginç bir şekilde öyle değil. Windows 7 XP'den çok çok daha hızlı diyebilirim...
| 23 Ara 2009, 12:53 |
|
 |
|
askan8
Siyah KuÅŸak
|
vista da media center vardı onda da acaba bu digitürk ve ntv var mı ?

|
| 31 Ara 2009, 12:30 |
|
 |
|
LunaticYsf
Samuray
|
'O' dediÄŸin Vista'ysa bilmiyorum ama Windows 7'de var belirttiÄŸim gibi.
Bu arada aranızda Windows 7 64 bit kullanan var mı? Benim 64 bit çakma çıktı galiba 4GB Rami görmüyor, parantez içinde 3GB kullanılabilir yazıyor...
| 31 Ara 2009, 17:46 |
|
 |
|
xmahonix
Samuray
Kayıt: 08 Ağu 2009, 22:25 Mesajlar: 790 Konum: Uykusuz Gecelerdeyim...
|
LunaticYsf yazdı: 'O' dediğin Vista'ysa bilmiyorum ama Windows 7'de var belirttiğim gibi.
Bu arada aranızda Windows 7 64 bit kullanan var mı? Benim 64 bit çakma çıktı galiba 4GB Rami görmüyor, parantez içinde 3GB kullanılabilir yazıyor... usta sistem değil ramler çakma =) frekanslarına göre çarpanlarıyla hesaplıyor sistem şey gibi düşün 512mb örnek x1550 bir ekran kartının yaptığı işi 128 mb ekran kartıda yapıyor yani sadece görüntü 2. nedeni ramlerin 667mhz frekansa sahip. bu duruma yol açıyor gerçek 800mhz ram 1066 ya kadar o/c olabilir senin sorunda bundan kaynaklanıyor büyük ihtimalle sorun ramde. bende kullanıyorum win 7 64bit 8gb ram takılı sorun yok saygılar.
_________________ Ps2 Oyunlarını Bilgisayarında Oyna Buradan.. Oto Modem Resetlemeli Rapidshare Sömürücü+Resimli Anlatım.. Eset Nod 32 Antivirus Türkçe+Lisanslı Kullanım Son Versiyon..
|
| 31 Ara 2009, 19:37 |
|
 |
|
aronow
Kara KuÅŸak
|
Benim arkadaşta Laptop ta kullanıyo 4 GB görünüyo senin galiba biraz şey.. 
_________________ Kral daima kral kalacak!!! THE KİNG OF POP
|
| 31 Ara 2009, 22:55 |
|
 |
|
LunaticYsf
Samuray
|
xmahonix yazdı: LunaticYsf yazdı: 'O' dediğin Vista'ysa bilmiyorum ama Windows 7'de var belirttiğim gibi.
Bu arada aranızda Windows 7 64 bit kullanan var mı? Benim 64 bit çakma çıktı galiba 4GB Rami görmüyor, parantez içinde 3GB kullanılabilir yazıyor... usta sistem değil ramler çakma =) frekanslarına göre çarpanlarıyla hesaplıyor sistem şey gibi düşün 512mb örnek x1550 bir ekran kartının yaptığı işi 128 mb ekran kartıda yapıyor yani sadece görüntü 2. nedeni ramlerin 667mhz frekansa sahip. bu duruma yol açıyor gerçek 800mhz ram 1066 ya kadar o/c olabilir senin sorunda bundan kaynaklanıyor büyük ihtimalle sorun ramde. bende kullanıyorum win 7 64bit 8gb ram takılı sorun yok saygılar. Kullandığın işletim sisteminin DVD'si 3.2GB'nin altında mı buna bir bakabilir misin?
| 01 Oca 2010, 00:27 |
|
 |
|
Kimler çevrimiçi |
Bu forumu gezen kullanıcılar: YKA PROJECT ve 2 misafir |
|
Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
|
|