Re: Windows 7 Kullananlar BURAYA!
Peki şuna ne diyorsun benim bu kayıp 1GB rami ekran kartı kullanıyor olabilir mi? Donanımhaber'de buna bazıları evet bazıları hayır diyor google'da araştırdım genellikle onboard kartlar kullanıyormuş ama benim kartım paylaşımlı ama onboard değil.

Ama bir arkadaş bana bunu gösterdiğimde o benim şuan kullanılan 3GB ramden kullanabileceğini söyledi çünkü benim aradığım kayıp 1GB ama ekran kartı 1.2GB alıyor kendine o zaman acaba ekran kartı eğer gerekirse benim bu 3GB'dan mı kullanıyor yoksa 4GB'dan da Windows o yüzden mi 3GB gösteriyor?.. Senin dediğin durum da olabilir ama anakartın modelini girerek sitesine baktım 4GB rami desteklediğini yazıyor. Birde Memory Remappingi desteklemesi gerekiyormuş ama onunla ilgili biosta bir seçenek yok ve destekleyip desteklemediğini bilmiyorum. Eğer 1GB havaya gidiyorsa ben aldığım rami geri verip onun yerine 1GB almayı düşünüyorum havaya gitmesin boşuna. Birde Windowsun "sahte 64 bit" olma ihtimali de var ama düşünüyorum neden adam 32bitlik windowsu 64 bit olarak göstermek istesin ki? Aslında benim eski kullandığım eski ekran kartı da duruyor rami kartın kullanıp kullanmadığını kolayca anlayabilirim ama benim kasanın vida girişinde problem var o yüzden ben yeni kartı iyice bantladım iple falan bağladım tekrar sökmek istemiyorum birde ekran kartı değiştirince biosun çakışmayla ekrana görüntü vermeme sorunu oluyor onboarda mı verecek yeni karta mı karışıyor bunun olmaması içinde şuan kullandığım yeni kartın bütün sürücülerini kaldırıp eski kartı taktıktan sonra onun sürücülerini yüklemek ve bilgisayarı birkaç defa yeniden başlatmak gerekecek, biraz uğraşlı anlayacağın. Sen dedinya mhzlerden dolayı 1GB gidiyor diye bu bilgiyi nerden biliyorsun? Hiç 2x2GB 667mhz kullanan görmedin mi? Bulunduğum durum çok karışık ya
Edit: Artık kesin eminim Ramin 1GB'ını ekran kartı yiyiyor, windows o yüzden 3GB kullanılabilir gösteriyor.

Baştan bende şüphelenmiştim ekran kartına ayrılmış bellek 1.2GB gözüküyor benim kayıp Ramim 1GB öyleyse bu 1.2GB benim şuan kullanılabilir olarak gözüken 3GB'a dahil diye ama yukarıdan donanıma ayrılan bellek 1024MB olarak gözükünce şu ihtimalde geldi aklıma. Ekran kartı direkt 4GB'nın 1GB'sini yutup kendine katıyor, o da yetmezmiş gibi gerekirse kalan 3GB'ın içinde kendine kullanabilecek +200MB yer yaratıyor.
Bu bilgiler kesinleşti ama şimdiki sorunsa hangi uygulamanın 2.2GB Video Ram isteyeceği? Yani örn. Street Fighter IV oynuyorum Video Ramin 512MB'a bile yaklaştığını görmedim testlerde, öyleyse bu ekran kartı bu 1GB+200MB'yi çift monitör desteği için boşu boşuna tutuyor ve 4GB'lık ramin kapasitesini 3GB'ye azaltıyor çünkü ben ikincil monitör kullanmıyorum ki!..
Bu paylaşımı iptal etme şansımız yok mu?..
Edit2: Sorunun ekran kartından olmadığı anlaşıldı, onboard karta bağladım tek değişen şey 3.00 kullanılabilirin 2.99'a düşmesi oldu yani değişen birşey yok. Benim sorunum windowsta o zaman. Yeni GERÇEK 64 bit indirip kurmam gerecek.