Forumda Ara:
It is currently 15 Feb 2012, 15:51

Search this topic:
Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Next
 Linux Oyunları 
Author Message
Mavi KuÅŸak
Mavi KuÅŸak

Post biir
yukarı bak moliver kardeş !

ben normal bir pc kullanıcısı degilim maalesef !
eleÅŸtiri iyidir ama hep olumsuz olmazki ?

Mame XL Çıktı :)

26 Jan 2007, 02:20
Profile WWW
Kara KuÅŸak
Kara KuÅŸak

dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi hala Windows heralde sen haberler yada Tv programları denen şewyi izlemiyorsun herkes windows kullanıyor Windows'dan nefret edenler bile :-)

26 Jan 2007, 02:31
Profile WWW
Mavi KuÅŸak
Mavi KuÅŸak

Post olur
benim burada anlatmak istedigim olayı kaçırdınız maalsef :(

ben linux un windows tan daha gelişmiş oldugunu vurguladım sadece !
ama her kez win kullanırmış beni alakadar etmez !

ama ulusal işletim sistemimiz olan pardus u bir adım daha ileri götürmek adına PARDUS öneriyorum TÜRKÇE ve tamamen standartları yakalamış bir işletim sistemi olmuş ve bütün linux camiası PARDUSUN yerini bilir olmuştur !

yani burada anlatmak istedigim en azından 1 kere PARDUSU kurun !
denemekle birÅŸey kaybetmezsiniz !
ayrıca kullandıgınız programların YARISI GNU/GPL ye ait tir !
hatta bu partal bile o şirketin ürünlerinden yapılmıştır !

moliver kardeşim yanlış anlamış birazda tabi :)
ben herkez win kullansın falan demedim deneyin dedim her hez her şeyi sevecek diye bir kaide yok !

ZEVKLER VE RENKLER TARTIÅžILMAZ !

26 Jan 2007, 02:49
Profile WWW
Siyah KuÅŸak
Siyah KuÅŸak

Post Re: olur
harunkaraca wrote:
benim burada anlatmak istedigim olayı kaçırdınız maalsef :(

ben linux un windows tan daha gelişmiş oldugunu vurguladım sadece !
ama her kez win kullanırmış beni alakadar etmez !

ama ulusal işletim sistemimiz olan pardus u bir adım daha ileri götürmek adına PARDUS öneriyorum TÜRKÇE ve tamamen standartları yakalamış bir işletim sistemi olmuş ve bütün linux camiası PARDUSUN yerini bilir olmuştur !

yani burada anlatmak istedigim en azından 1 kere PARDUSU kurun !
denemekle birÅŸey kaybetmezsiniz !
ayrıca kullandıgınız programların YARISI GNU/GPL ye ait tir !
hatta bu partal bile o şirketin ürünlerinden yapılmıştır !

moliver kardeşim yanlış anlamış birazda tabi :)
ben herkez win kullansın falan demedim deneyin dedim her hez her şeyi sevecek diye bir kaide yok !

ZEVKLER VE RENKLER TARTIÅžILMAZ !

kardeş sen linux u baya bi benimsemişsin görsel olarak xp den güzel görünüyor ama bilirsin insanlık hali millet xp kullanıyoo oda kolay geldiği için aslında anlattıkların kafama yattı güzel bilgiler gerçekten eline sağlık
bu arada muhalefet etmeyiz. :-D ha bide direncin kuvvetiliymiş :-D :-) çatışmaya devam :-D :roll: :roll:

16 Feb 2007, 00:08
Profile
Kara KuÅŸak
Kara KuÅŸak

bu açıklamayı yapmış olabilirim ama açıklamayı yaptığıma pişman oldum Windows yeni bir sistem çıkaracakmış ve herkez orijinal ürün almak zorunda kalacakmış :( :( :( bu arada harun kardeş Linux'u yakında kullanmak zorunda kalıcam heralde

16 Feb 2007, 00:22
Profile WWW
Siyah KuÅŸak
Siyah KuÅŸak

Olayı dağıtacakmıyım bilmiyorum neyse. kardeş ben bu pardus 2007'yi indirdim ve tabiki yedek diskime kurdum. karışık ama bilmediğim için. monitor çözünürlüğüm 1280*1024 fakat pardusta sadece max. 800*600 görünüyodu. neyse bunu düzeltmek için uğrastim baya sonra 1024*768'e cıkarabildim. fakat ekran yenileme hızım bu sefer 50 hertz. tabi bunları düzelteyim derken 3 kere pardusu cokerttim. aslinda cokertme değil bu ekran ayarlarının olduğu bi text dosyası vardı bunu değiştiriyodum kabul etmeyince oyle siyah bir ekranda kalıyodu pardus. konsol'dan root olarak giriş yapmam gerekiyor düzeltmek için giriş yapıyorum fakat dosyayı açıp düzeltemiyorum. dediğim gibi 1 gün boyunca uğraştım tabi en sonunda tepem attı bastım formatı.
driverlarımın hepsini tanıdı güzel bir tek ekran kartı driver'ini yükledim.
öğrenmek lazım aslında güzel gelişmeler bunlar fakat bir çözünürlük ayarını ters tıklayıp düzeltemiyorsun. istemek yada mecbur kalmak lazım biraz ben vazgectim su an için ama bir ara tekrar el atarım.

16 Feb 2007, 00:47
Profile WWW
Samuray
Samuray

yok arkadasım korkmana gerek yok,xp içinde aynısı soylendi yaptılar gene yapacaklarını...vista da oyle,hatta 9 tane paketi var,yani bu sefer guvenlik için işleri daha da zor :-D :-D

16 Feb 2007, 00:47
Profile WWW
Kara KuÅŸak
Kara KuÅŸak

sen anlamak istemiyorsan ben bir sey diyemem arkadasım...yalnız düşe kalka ögreneceksin ne demek istediğimi...senin bu yaptıgın "Türk pazarında suşi satmaya benziyor"
unutmadan ben su an elindeki sistemi ilk cıktıgında 2li kullanmıstım
:-D

Ya aslına bakılırsa, pazara giden biri bile sushi yemeyi sever. Hem ayrıca bazı MUGEN severler de Linux versiyonunu kullanıyor. Bence ayrı bir bölüm açalım tutulsun tutulmasın. Ayrıca, iPod'un bile Linux versiyonu var yaw. :D Windows versiyonu yok işte, açık kaynak kodlu değil ki Windows, iPod'umuz WinPod olsun. :( :D Linux için program falan yazanlar orada paylaşma fırsatını da bulabilir.

16 Feb 2007, 01:44
Profile WWW
Mavi KuÅŸak
Mavi KuÅŸak

Post degiÅŸim
wolfenstein wrote:
Olayı dağıtacakmıyım bilmiyorum neyse. kardeş ben bu pardus 2007'yi indirdim ve tabiki yedek diskime kurdum. karışık ama bilmediğim için. monitor çözünürlüğüm 1280*1024 fakat pardusta sadece max. 800*600 görünüyodu. neyse bunu düzeltmek için uğrastim baya sonra 1024*768'e cıkarabildim. fakat ekran yenileme hızım bu sefer 50 hertz. tabi bunları düzelteyim derken 3 kere pardusu cokerttim. aslinda cokertme değil bu ekran ayarlarının olduğu bi text dosyası vardı bunu değiştiriyodum kabul etmeyince oyle siyah bir ekranda kalıyodu pardus. konsol'dan root olarak giriş yapmam gerekiyor düzeltmek için giriş yapıyorum fakat dosyayı açıp düzeltemiyorum. dediğim gibi 1 gün boyunca uğraştım tabi en sonunda tepem attı bastım formatı.
driverlarımın hepsini tanıdı güzel bir tek ekran kartı driver'ini yükledim.
öğrenmek lazım aslında güzel gelişmeler bunlar fakat bir çözünürlük ayarını ters tıklayıp düzeltemiyorsun. istemek yada mecbur kalmak lazım biraz ben vazgectim su an için ama bir ara tekrar el atarım.

sevgili wolf kardeÅŸim pardustan korkmana gerek yok !
çünki o kadar kolay ki inan windows u yeni yeni ögrenen kardeşlerim bile abi bu windows tan kolay o nu açta onda oynayalım diyor :D

yani onlar korkmuyorsa sen hiç tırsma almanların SUSE si var burada da PARDUS !

Dünyadaki SERVERLERİN çogu LİNUX ta !

Madem win bu kadar iyi de neden
SERVERLER LİNUX ? ;-) :!: :-) :-D :D :P :lol: 8) :wink:

nese konumuza geri dönelim :)

Ekran kartı Driverini yüklemek için Başlat menüsünden TASMA ve oradan Program ekle güncelle veya kaldır dan pisi DEPOSUNU güncelle dedikten sonra arama çubuguna EKRAN kartının markasını yazarak bulabilirsin !

Nvidia ve Ati ninkiler var !
ben nvidia kullandigim için bu ikisini biliyorum !

eger ati ise

ATİ yazıp arat
veya
nvidia ise
NVİDİA yaz arat burada önemli olan husus NVİDİA nın eski Driverleride var eger ekran kartın 128 MB tan az ise veya daha eski bir sürüm ise

eger ekran kartın NVİDİA ve eski ise !
Başlat->TASMA pardus yapılandırma merkezi->sistem Seçenekleri->program ekle güncelle veya kaldır dan pisi deposunu güncelle dedikten sora arama bölümüne nvidia yazdıgınızda 6 paket çıkacak karşınıza !

Code:
nvidia-glx-old, nvidia-kernel-old, nvidia-tools-old

paket yöneticisinden nvidia-old ile başlayan 3 paketi kurmalısınız. Bunlar eski nvidia kartların sürücüleridir.

EGER ekran kartın 128 MB tan büyükse yeni SINIFINA girer !

bunuda şöye izah edeyim

yukardaki yöntem aynı fakat burada sadece dikkat edilecek husus OLD olmayan paketleri yüklemeniz gerekmekte ve aşagıda ki adımları izlemeniz yeterli olucaktır !

monitörünün kullanma kılavuzuna BAK ve hangi çözünürlügü DESTEKLİYORSA !

burayı

Modes "800x600" "640x480"

ile degiÅŸtir

Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"

veya

Modes "ne kadara kadar destekliyorsa" "800x600" "640x480"

FAKAT burada dikkat edilmesi gereken husus EKRAN kartını yükledikten sonra bu ayarların yapılması aksi taktirde daha degişik hatalar alman gayet normal !

/etc/X11/xorg.conf Dosyasına giderek gerekli ayarları YAP !

Code:
Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "VideoCard0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    16
    SubSection     "Display"
        Depth       16
        Modes      "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubSection
EndSection

burada ekran kartını yükledikten sonra

DefaultDepth 16
Depth 16

bu ayarları

Code:
DefaultDepth    24
Depth       24

ve son olarakta

Code:
Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Vendor"
    ModelName      "Model"
    HorizSync       30-95
    VertRefresh     50-160
EndSection

veya

Code:
Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Vendor"
    ModelName      "Model"
    HorizSync       30.0-95.0
    VertRefresh     50.0-160.0
EndSection

yazan yerlerden

HorizSync buradaki
VertRefresh rakamları

monitörünün destekledigi rakamlarla degiştir!

bildiginiz gibi

HorizSync
VertRefresh
en ve boy dur !

ile degiştirmen bütün sorunlarını çözecektir !

Not : eger ekran kartın eski veya daha başka marka ise veya hala hata alıyor isen pardus un forumundan gerekli bilgiyi elde edebilirsin veya buradan ben yardımcı olabilirim !

ÖNERİ : sevgili kardeşim eger linux kullanıyor isen mutlaka bir live cd (CDROM da çalışan Linux Sürümü) olucak elinde !

Image

bunun için TÜRKİX 3.0 ı öneriyorum ve Buraya Tıklayarak İndir diyorum
tamamen türkçedir !
cd ye çektikten sonra res at ve CDROM dan başlat sistemi gerisini o halleder !
ROOT için
konsola su enter bas yeter :)

TürkiX 3.0 Türkçe Linux

Xp tarzında ve kurulmadan da çalışan, kurmak isterseniz çok kolay kurulan Türkçe ve ücretsiz bir linux dağıtımı. Tek cd olduğundan indirme süresi de gayet kısa. Kurulum'u hakkında ayrıntılı ve resimli bilgileride sitesinde bulabilirsiniz.

Başlıca özellikleri ;
* Kurulum gerektirmeden cd üzerinden çalışabilir.
* Windows üstüne çalışabilir.
* Windows ile beraber çalışabilir.
* Menü yapısı windows XP ile aynıdır.
* Denetim masası windows XP ile aynıdır.
* İnternetden güncelleme desteği vardır.
* İnternetden güncelleme windows güncellemesi kadar kolaydır.
* Tamamen Türkçedir.
* Rpm kurulum dosyalarını destekler. Bu sayede hiçbir komut girmeden çektiğiniz dosyaların sadece üstlerine tıklayarak kolay bir şekilde kurulum yapabilirsiniz.
* Popüler windows programlarının çalışmasını destekler. (Mirc , ICQ , Msn)
* İçerisinde Media Player , Winamp , Mozilla Firefox , Mirc ve sisteminiz için gerekli diğer yazılımlar ile birlikte gelir.
* Fazla yüksek sisteme gerek duymaz. Bilgisayarınızı yormaz.
* Mandrake ve Redhat tabanlı olduğu için alt yapısı çok güçlüdür.
* İçerisinde Word , Excel , Power point gibi ofis uygulamaları ile birlikte gelir.
* Kullanımı kolaydır.
* Bilgisayar parçalarının büyük kısmını tanır.
* Bir sorun olduğunda ücretsiz destek alabilirsiniz.
* Distrowatch'ın yükselenler listesinde üst sıralardadır.
* Windows XP kolaylığına sahip ilk linux dağıtımıdır.
* Kurulması ve kullanılması en kolay linux dağıtımıdır.

Önemli Not : Bu iso dosyasını yükledikten sonra Boot olacak şekilde cd ye atın. Bu işlemi Nero , Cd clone ve benzeri programlar ile çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Turkix'i hatasız olarak çalıştırabilmeniz için bilgisayarınızın belleğinin 256'dan yüksek olması önerilmektedir.

Diger bir not : ben linux a başladım başlayalı hiç TEK seferde bir işi başaramadım çünki linuxtan anlayan az insan var !
bir geliştirici olarak deneme yanılma usulu çalışıyoruz maalesef :(
eger bir hata olursa SİL baştan yapıyoruz daha önce kimse denememiş daha önce kimse yapmamış daha önce böyle bir hata alınmamış degişik denemeler programlar yamalar vs vs biz bile DENEME YANILMA usulu yapıyoruz çalışmalarımızı :)
ama işin sen başındasın daha ama inanıyorum ki ilerde sende iyi bir
PARDUSCU
olucaksın azim et hem ögreniceksin hem kendini geliştiriceksin ve bir süre sonra belli bir yere geldigini göreceksin ve site program vs vs şeyler yazıcaksın bu gün linux ögrenenlerin sayısı her gün artıyor !
linux ögrenenler arttıkça bilgide artıyor linux Kullanıcıları donanımlar/parçalar/uyumluluklar/gelişimler ve geliştirilenlerin karşısında degişerek kendilerini bir üst tabakaya taşımışlardır !

yani lafın kısası linux ögrenirken hem bilgisayarı hem parçalarını ve programların vede internetin degişik açılarını ve açıklarını görmeye başlıyorsunuz ve geniş bir bilgi yelpazesinin içinde buluyorsunuz!

bir kusur ettim ise affola :)

başarılar !

Last edited by harunkaraca on 18 Feb 2007, 19:28, edited 1 time in total.

16 Feb 2007, 03:30
Profile WWW
Siyah KuÅŸak
Siyah KuÅŸak

Eyvallah harun kardes iyi acıklamıssın. simdi ara tatile yeni girdim rahat rahat tatilimi yapayım bir daldımmı daha inada biniyor daha kalkamam basindan. bilginin cogu zarar değildir ögrencez sonra...

16 Feb 2007, 04:07
Profile WWW
Post new topic Reply to topic   [ 90 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Next