Forumda Ara:
It is currently 15 Feb 2012, 15:47

Search this topic:
Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Next
 Linux Oyunları 
Author Message
Kara KuÅŸak
Kara KuÅŸak

neden kilitleme gereği duyuyosun ki :-x :-x tartışarak bişeler kazanabiliriz ancak bi konu üzerinde fazla durmak bence çok güzel neyin ne olduğunu anlayabilirsin 8)

Arada Fenerbahçe-Galatasaray gibi Windows-Linux tartışması oluyor küçük çapta da. ;) Tartışarak elbette birşeyler kazanılır. Ama tabii adrenalin artıp iki taraf ta azcık sinirlenmeye başlayınca işler değişir.

20 Feb 2007, 20:57
Profile WWW
Süper Moderator
Süper Moderator

linux alıstıktan sonra kullanımı gayet basit bir işletim sistemidir....benim bilgisayarımda ikinci sistem olara bulunmakta.oyun oynayacagım yada bir multimedya ile ugrasacagım zaman XP, diger geri kalan tum zamanlarda linux kullanırım......Konuyu daha onceden gormedim ve tum cevapları okudum ve sunu solemeliyim harun gercekten haklı ve adamın ustune gereksiz gitmeyin....

XP yada yeni türevi vista tamamen acıklarla dolu işletim sistemleridir...zaten bill amcamızında virus programlarını daha iyi satabilme nedenidir bu.....sadece virus programlarıda deil baska tüm bilgidimiz microsoft kaynaklı tum proogramlar bu acıklar yuzunden satılmaktadır....

Yalnız sunuda acıklamaktan geri kalmayalımki, linux suan ki haliyle oyun ve multimedya destegi zayıf bir işletim sistemi....yani her oyunu yada her codec destekli filmleri acamassınız bu işletim sisteminde (cıktıgından beri kullanırım linux u)...anlayacagınız kadarıyla cogunlukla resmi daireler yada sirket bilgisayarları icin ucretsiz oldugundan bicilmis bir kaftandır linux.....ama bizim gibi ev kullanıcılarına cogunlukla gitmeyecek bir işletim sistemidirde aynı zamanda....bunu kabul etmek gerek....cogu programla akredite (uyumlu) degil linux...buda cogu kullanıcıyı bayıyor.ama bilincili kullanıcı bu konuların ustesinden gelebiliyor, yani codec sorunlarını uyusmayan program sorunlarını editleme sistemi ile (bu windpws ta yoktur man dikkat!) duzeltebilir herhangi bir pro kullanıcı..herkes bu konuda pro olmadıgı icinde linux bu kadar yaygın degil

Özet olarak, vista gorsel olarak bir esinlenme yapmıs linuxten ama gerisi tabiki farklı...hemen vista yı linuxe yamamayalım....vista yıda servis pack cıkmadan asla almam orasıda ayrı konu

Linux biraz daha gelistirilirse, inanıyorum vista yanında YALAN olur.... simdi ne desek boş.... çunku bir kere millet alısmıs windows kullanımına....cogunlugu linux e gecirmek cok zor.....

Sonuc olarak, windows cogu yonuyle linuxten daha kullanıslı (bakın daha iyi demiyorum!)

20 Feb 2007, 21:06
Profile WWW
Kara KuÅŸak
Kara KuÅŸak

Demek ki neymiş. Hepsini paşa paşa kullanmalıyız :D Hepsinin ayrı yönleri var. Mesala bilgisayarına dosya yüklerken Linux'ü veya Mac'i aç çünkü virüs almazlar, oyun falansa işin git Windows'u kullan, ışıltılı bişiler görmek istiyorsan git Mac'i aç. Yani hepsinin ayrı özelliği var arkadaşlar yok benimki daha iyi yok benimki daha iyi demeye gerek yok. En iyisi budur : Tüm işletim sistemlerinin olduğu bir bilgisayar..! :-D

20 Feb 2007, 21:15
Profile WWW
Siyah KuÅŸak
Siyah KuÅŸak

deniz kardeş anlıyorum seni ama benim linux ve pardus hakkında fazla bir bilgim yok niyetim konuyu açıklığa kavuşturmak yani bişeler öğrenmek arkadaşımız ne güzel anlatmış herşeyi birazcık tartışmak kavga etmek değildirki konuyu kapatabilirsin ama benim amacım konuyu şişirmek değil bilmediklerimi öğrenmektir :-)

20 Feb 2007, 21:22
Profile
Kara KuÅŸak
Kara KuÅŸak

deniz kardeş anlıyorum seni ama benim linux ve pardus hakkında fazla bir bilgim yok niyetim konuyu açıklığa kavuşturmak yani bişeler öğrenmek arkadaşımız ne güzel anlatmış herşeyi birazcık tartışmak kavga etmek değildirki konuyu kapatabilirsin ama benim amacım konuyu şişirmek değil bilmediklerimi öğrenmektir :-)

Ben de seni anladım ;) Peki kapatmıyorum ama kardeş kardeş oynayın tepişmeyin bundan sonra buraya mesaj yazacaklar:-D

20 Feb 2007, 21:28
Profile WWW
Süper Moderator
Süper Moderator

konuyuda kapatma gibi bir sey dusunmeyşn kayet iyi bir konu...konu kapatma nedenlerini okuyup da gelin....dandik nedenlerden konu kapanmaz.....burda herhangi bir onur kırıcı yada zan altında bırakan soz edilmedigi surece konu kapanmaz....

20 Feb 2007, 21:29
Profile WWW
Siyah KuÅŸak
Siyah KuÅŸak

konuyuda kapatma gibi bir sey dusunmeyşn kayet iyi bir konu...konu kapatma nedenlerini okuyup da gelin....dandik nedenlerden konu kapanmaz.....burda herhangi bir onur kırıcı yada zan altında bırakan soz edilmedigi surece konu kapanmaz....

evet budur işte şiddetle katılıyorum :-D

20 Feb 2007, 21:32
Profile
Kara KuÅŸak
Kara KuÅŸak

Post Re: hımm
harunkaraca wrote:
SFhastasi wrote:
kesinlikle Windows daa kullanışlı şuna bak ekran çözünürlüğünü arttırmak için neler yapmamız gerekiyor :-D :-D fakat windows'ta ters tıkla özellikler yapınca oluyor.ayrıca o ekrandaki linux penguen'inin arkasındaki manzara windows da var hemde yağmurlusundan geceye kadar.

söyleyecek kelime bulamadım allah akıl fikir versin !

vista LİNUX'tan Kopya edildi !

Vista'nın linuxtan kopya olduğunu sülalem biliyor fakat ben vistayı değil XP yi
beğeniyorum vista hem linuxa benziyor hemde birşey yüklemek için anan ağlıyor.

20 Feb 2007, 21:38
Profile WWW
Kara KuÅŸak
Kara KuÅŸak

dememkki sulalen yanlıs biliyor :) aranızda vista kullanan var mı acaba ???

20 Feb 2007, 21:47
Profile WWW
Kara KuÅŸak
Kara KuÅŸak

Post Re: hımm
SFhastasi wrote:
harunkaraca wrote:
SFhastasi wrote:
kesinlikle Windows daa kullanışlı şuna bak ekran çözünürlüğünü arttırmak için neler yapmamız gerekiyor :-D :-D fakat windows'ta ters tıkla özellikler yapınca oluyor.ayrıca o ekrandaki linux penguen'inin arkasındaki manzara windows da var hemde yağmurlusundan geceye kadar.

söyleyecek kelime bulamadım allah akıl fikir versin !

vista LİNUX'tan Kopya edildi !

Vista'nın linuxtan kopya olduğunu sülalem biliyor fakat ben vistayı değil XP yi
beğeniyorum vista hem linuxa benziyor hemde birşey yüklemek için anan ağlıyor.

Abisi sen napıyosun ya. Biz burda tartışma çıkmasın diye biryerimizi afedersin yırtıyoruz, sen direk Vista Linux'ten kopya diye. Sen iki tarafa da laf atıyorsun. Tövbe ya Amerikan güreşi ringine çevirmeyin şurayı :-x

20 Feb 2007, 21:49
Profile WWW
Post new topic Reply to topic   [ 90 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Next