evet sevgili kardeşim bir başka yerde okudum çagrıdı yaptıgını gördüm ve özel msjlarınıda neyse şimdi gelelim senin sorununa !
okudugum kadarıyla sen pardus yüklemişsin veya başka işletim sistemlerinide denemişsin sanırım !
diger işletim sistemlerini buradan sana yaptırmak 6 ay sürer gibime geliyor !
(diger linux işletim sistemlerini gerek görmüyorum)
ama pardusu anlata bilirim şimdi pardusun alt yapısı oluşturulurken 1 programı ilk önce KUR sonra KALDIR felsefesini ilke edindik !
html kodlama örnegi gibi AÇTIGINI KAPAT felsefesi gibi !
sen daha önce xmame kurmuşsundur ve kaldırmadan silmişsindir ki bu 100%95 ihtimalle böyle olmuştur !
sildigini varsayarak devam ediyorum ve PİSİ paket yöneticisine gelip XMAME hakkında ne varsa indir kur tabi diger ek programlarınıda !
SONRA YİNE AYNI YERDEN arama çubugunu kullanarak KURULU PAKETLERİ göster dedikten sonra xmame yazıp aratıyorsun ve karşına çıkan BÜTÜN XMAME ile ilgili tüm programları kaldırıyorsun !
sonra X oturumu tekrar başlatıyorsun !
yine pisi paketinden xmameyle ilgili olan dosyaların tamamını indirip kuruyorsun !
ve RoLaTiviTy arkadaşımın dedigi şekilde
PARDUS menüden->programlar-> sistem->dosya yöneticisi->süper kullanıcı kipini Seçiyorsun
Bios dosyasını ATACAGIN YER
/usr/share/xmame klasörü içinde roms dizini yaratıp
buraya bios dosyalarını çıkaracaksın ve romlarıda aynı yere atacaksın ve kolay gelsin !
BİOSLARI indirdigini veya buldugunu varsayıyorum yoksa yine RoLaTiviTy arkadaşımın yazdıgı msj bul o linkten indir !
Not : eger ekran kartı yüklemediysen oyunlarda çalışmama veya hata verme / donma veya takılma gibi sorunlarla karşılaşabilirsin eger dahada işin içinden çıkamazsan YAPACAK bişemiz kalmadı umarım başarırsın