Forumda Ara:
It is currently 15 Feb 2012, 18:51

Search this topic:
Go to page 1, 2, 3  Next
 Ps2 de online oynamak artık çook kolay 
Author Message
Beyaz KuÅŸak
Beyaz KuÅŸak

Post Ps2 de online oynamak artık çook kolay
Ps2 de online oynamak artık çook kolay .....

Çok geride kalsamda bu konuyu çok araştırdım ve baya bi şekilde çözdüm..Çoğu kişi direk switchi takarak online olarak multiplayer oynayabiliceğini zannediyor fakat okadarda kolay deil.. Yapmanız gereken elinizde bulunan oyunların Dnas kodlarını bir kaç işlemle patchliyerek tekrar yeni bir dvd ye çekmek ve destekleyen bir oyundan memory card ayarlarınızı yapmak şimdi bunları sırayla açıklayarak anlatıyorum..

Evet arkadaşlar elinizdeki oyunların online desteği olup olmadıgını oyunun Main Menu'sunden direk olarak yada Multiplayer seçeneğine bakarak görebilirsiniz bundan sonra yapıcaınız işlemler eğer elinizde oyun orjinal ise bi sorun yok fakat internet indirdiyseniz yada Orjinal deilse cd'niz online oyun seçeneğine girdiğinizde Dnas hatası vererek konsolunuzu kitliyor.Nemi yapıcaz çok kolay Alcohol %120 yada UltraIso gibi bir program kullanarak elinizdeki Dvd'nin isosunu alın yada direk olarak Iso'su elinizde olan oyunu anlatımın sonunda vericeim linkteki Windip 1.7 programını indirerek patcliyoruz program çok küçük oldugundan kuruluma bile gerek duymuyor bu işlem çok kolay arkadaşlar.

Windip 1.7 Programını açtıgınızda en üstte karşınıza "Select İmage File" butonu çıkıyor buraya tıklayarak Iso dosyamızı seçiyoruz sonra "Scan File" Butonuna basıyoruz ve alttaki Text box'ta bize oyunun patchli yada patchsiz oldugunu gösteriyor tabiki oyunumuz orjinal deil ise patchsiz olucaından burasının pekte önemi yok çünkü oyun patchli ise zaten üstüne patch atamyosunuz yani yanlışlık yapma şansınız yok (= neyse

Image

Bu işlemin hemen ardından "Verify Version" butonuna basıyoruz vede Dnas kod kutucuklarımız açılıyor işte geldik asıl konuya

Örnek : Call of Duty 3 SLUS_214.26 : XX XX 01 30 DC olduğuna göre resimdeki gibi XX XX yerine tekbir kutu için bir rakam ve bir sayi olacak şekilde yazabilirniniz..

B1 C3 01 30 DC şekilde yazılacağı gibi .. Sizde isterseni Call of duty 3 (SLUS_214.26) için aynısını yazabilirsiniz..

Image

Dnas kodları nedir? Bu kodlar oyunu çevrimiçi yani online oynamaya kalktıgınızda karşınıza gelen küçük bir güvenlik duvarı benzeri bi durumdan ibaret.Bu kodlar XX-XX-C7-A8-B2 yada XX-XX-C7-A8-XX şeklindedir. XX harici olan rakam ve harfleri direk olarak giriyoruz XX yazan yerlerede A-F ve 1-9 bu sayı ve arasındaki harf ve rakamlarından istediimizii seçerek giriyoruz yanlız ben her kutucuğa bir rakam ve bir harf giriyorum sadece harf veya sadece rakam giriliormu bilmiyorum merak eden olursa araştırabilir ben gereğini duymadım açıkçası.Neyse;

Evet Dnas'i anladıysak windip'e dönelim en son Dnas kodlarımızı girmiştik ve bundan sonra yapacağımız son işlem "patch" butonuna tıklamak işlem tamamsa OK basıyoruz artık Iso dosyamız patchlendi ve Dvd'ye çekilmek için can atıyor [img]images/smilies/smile.gif[/img]

Solid_Snake arkadaşımızın harika açıklamasına bakarak bunu kolayca halledebilirsiniz (= Dvd'miz hazır şimdi sırada Online bir hesap oluşturma.Pes vaya winning eleven cd'lerinin sanırı hepsinde var bu ek özellik Network seçeneğine girdiğinizde karşınıza "Edit Network Settings" yada deişik şekillerde çıkıyor yanlız bu ek özellik her oyunda yok ve eğer yoksa bu ayarları yapmak için "Network Access Disc" denen bir internet ayar Dvd'miz var bunu indiriyoruz torrentten çok hızlı bi şekilde iniyor kolayca indirebilirsiniz. Ayarları yaparken Sadece kullanıcı ayarlarınızı girmeniz yeterli gerisini oto ip ve oto dns olarak bırakmanız yeterli olucaktır yapamıyan arkadaşlarım olursa dahada ayrıntılı açıklayabliirim ama çok kolay şimdilik gereğini duymuyorum burasıdamı tamam.

Ozaman herşey halloldu sadece son olarak belirtmek isterim çoğu yerde online oynamak için Playstation'ın resmi sitesine üye olup 11 haneliydi sanırım pin numarası almak gerektiği yazıyor ben denedim fakat olamadım çünkü üye olmak için Konsolunuzun kutusundan çıkan sanırım kullanım klavuzunun arkasındaki Network Access Code'unu girmeniz gerekior ben kaybetmiştim o yüzden bazı oyunları oynıyamassanız lütfen mesulu olarak beni tutmayın Ayrıca İlk olarak Call Of Duty 3 te deneyin derim elinizde varsa eğer yada sitemizde linkleri mevcut ordan alabilirsiniz Dediklerimi yaparak direk olarak online olabiliyorsunuz diğer oyunlar üzerinde ustalaşmak size kalmış arkadaşlar (=

Umarım rahatça anlıyacaınız bir şekilde anlatabilmişimdir çünkü ben bu konuyu çok araştırdım ve bu konuya detaylı olarak giren bi insan evladı olmadığı için baya zorlandım vericeğim linklerden Windip 1.7'ye vede Ntsc,Pal oyunların Dnas kodlarına ulaşabilirsiniz..

Windip1.7

http://sksapps.com/online/WinDIPv1.7.zip

Ntsc Oyunların Dnas Listesi

http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/291526

Pal Oyunların Dnas Listesi

http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/368071

Burdan karışık DNas

http://www.taringa.net/posts/juegos/...os-de-PS2.html

elinizde olupta burdan kodlarını bulamadığınız oyunların kodlarıno Google'dan rahatça bulabilirsiniz..

Alıntıdır..Bir çok düzenlemeleri ben yaptım resimleri benden...

NOT:NOT:Büyük kasa ps2 kullanıcıları network adaptör almaları şart ama slim kas ps2 lerde sorunsuzca online game yapılıyor..

Bizzat call of duty 3 de ve Call of duty 2 Big Red One online yaptım hemde bir sürü kişi vardı... hatta xbox live deki gibi kulaklık ile konuşanlar vardı , tabi benden kulaklık yok ps2 için..

Şimdi Resident Evil Outbreak Online Co-op yapamak için çekiyorum , olursa baylaşırım..

29 Jul 2009, 06:56
Profile
Kahverengi KuÅŸak
Kahverengi KuÅŸak

Post Re: Ps2 de online oynamak artık çook kolay
Bekliyorum resident evıl online çalışırsa dile benden ne dilersen süper konu :-)

29 Jul 2009, 13:18
Profile
Beyaz KuÅŸak
Beyaz KuÅŸak

Vergil25 wrote:
Bekliyorum resident evıl online çalışırsa dile benden ne dilersen süper konu :-)

online çalışıyor ama girdiğimde kimse yoktu online :)) deneyemedim ama pes ,mk, burnout çalışıo online sorunsuz

30 Jul 2009, 01:53
Profile
Saiyan
Saiyan

Diabolos wrote:
Vergil25 wrote:

online çalışıyor ama girdiğimde kimse yoktu online :)) deneyemedim ama pes ,mk, burnout çalışıo online sorunsuz

Pes 9 çalışıyorsa mükemmel hemen gerekli malzemeleri alıyorum.Rakip çok oluyr mu peki?İnternet hızı oyunu çok etkiliyormu?Birde ps2 yi pc ye bağlamak için gerekli malzemeler nelerdir?Benim ps2 slim.Bu arada verdiğin emek için çok sağol.Bende bu konuyu çok araştırdım ama birşey bulamamıştım.Birde online oynarken bir ekran görüntüsü atabilirmisin bu beni çok heyecanlandırdı :D

30 Jul 2009, 01:56
Profile
Uzman
Uzman

tesekkurler kardesım acıklama ıcın ellerıne saglık...!!! :-D :smile:

Image
Image
Image

30 Jul 2009, 03:58
Profile ICQ YIM WWW
Beyaz KuÅŸak
Beyaz KuÅŸak

Image
Image
ps2 son demlerini yaşarken online oyunun keyfini yaşayın burnout serverlerı kapandı serverlar tek tek kapanırken açık olanlarda tadını çıkaralım
pes 2009 turnuvası bile yaparız sitece :))

31 Jul 2009, 03:27
Profile
Beyaz KuÅŸak
Beyaz KuÅŸak

thedarktower wrote:
Diabolos wrote:
Vergil25 wrote:

Pes 9 çalışıyorsa mükemmel hemen gerekli malzemeleri alıyorum.Rakip çok oluyr mu peki?İnternet hızı oyunu çok etkiliyormu?Birde ps2 yi pc ye bağlamak için gerekli malzemeler nelerdir?Benim ps2 slim.Bu arada verdiğin emek için çok sağol.Bende bu konuyu çok araştırdım ama birşey bulamamıştım.Birde online oynarken bir ekran görüntüsü atabilirmisin bu beni çok heyecanlandırdı :D

512 kb bağlantı var sorun yşamadım dövüş oyunlarında ama call of duty ve pes de hafif lag oluyor slim kasa ps2 ise direk bağla modemin kablosunu yap net ayarını savele memory carda online keyfini yaşa ps2 de :))

http://playstation2.onlineconsoles.com/phpBB2/content_gameslist_na.php bu linkten aktif olan online ps2 oyunlarını takip edebilirsiniz ayrıca serverları kapanmış ps2 oyunlarında listesi var Mk armegeddonda nikim Dia Deceptionda Diabolos

31 Jul 2009, 03:30
Profile
Acemi
Acemi

Teşekkürler.Ps2'yi online oynamak ayrı bir zevk :). Arkadaşlar Resident Evil:Out Break serisi online olmadan
iki kol ile co-op oluyor mu ?

24 Aug 2009, 11:22
Profile
Kara KuÅŸak
Kara KuÅŸak

güzel açıklamışsın sağol deniycem fakat başka deneyipte yapan arkadaş var mı beyler ? :D

25 Aug 2009, 14:30
Profile
Saiyan
Saiyan

İnterneti arkadaşla ortak kullanmasak hemen yapıp online oynayacağım ama malesef modemin kablosunu bağlayamıyorum :D

25 Aug 2009, 14:35
Profile
Post new topic Reply to topic   [ 26 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next