PS Oyunları Nasıl CD'ye Yazılır?
Forumda bu konudaki sorular artınca ben de böyle bir rehber hazırlama ihtiyacı hissettim. Genelde PSX oyunlarını internetten indirdiginizde içinden çıkan uzantı türleri BIN, ISO, CCD, CUE yada MDF-MDS dir. Dolayısıyla konumuz ikiye ayrılmakta. Birincisi "Alcohol Programı ile .CUE Dosyalarının Yazımı", ikincisi ise "CloneDVD Programı ile .CCD Dosyalarının Yazımı"
Alcohol Programı ile .CUE Dosyalarının Yazımı
Adım 1
Adım 2
Soldaki menüden ''Kalıp Yazma Sihirbazı'' adlı bölümü seçin
Adım 3
''Gözat'' adlı butona tıklayıp yazdıracağınız kalıp dosyasını seçin
Adım 4
Sağ üstteki bölümden ''Yazma Hızı''nı seçin ve sol alttan ''Veri Tipi''ni ''Playstation'' olarak seçin.Ardından ''Başlat'' butonuna tıklayın ve işlem tamamlanana kadar bekleyin.Artık oyununuzu sorunsuzca oynayabilirsiniz
Not: Arkadaşlar Mümkün Olan En Düşük Hızda Yazdırın. Cue Uzantılı Dosyalar Yazdırılacak. Cue Dosyası Yoksa Cue Maker adlı Programın Menüsünden Playstation Seçeneğini Seçmelisiniz. Bu Program "Bin" Dosyalarından Cue Uzantılı Dosyalar Çıkarmaya Yarar. Eger Yoksa Cue Dosyanız Bu Program Bir İlaç CloneDVD Programı ile .CCD Dosyalarının Yazımı
Bunu Basit Bir Şekilde Anlatacağım
Clone CD yi İndirip çalıştırın. Image dosyasında yazma sekmesini tıklayın. Bir pencere açılacak ardından *.CCD dosyanızı bulun oyunda problem yoksa sağ tarafta oturum bilgileri vs. çıkacak. İleri diyorsunuz. Sonra yazma hızınızı 4x e ayarlayın. Game CD kısmını işaretleyip yazımın bitmesini bekleyin bu kadar... Not: Tasarımı ve anlatımı aynı zamanda linklerine kadar her hakkım saklıdır ©osi™