Hata Veren Stage Dosyalarının Düzeltilmesi (Anlatım)
Mugen yapmakla uğraşan herkes hemen hemen bu sorunu yaşamış olmalı:

Bu klasik bir Stage hatası.Dün bende mugen yaparken bu hatayı aldım ve hemen bu hatanın çözüm yolunu aradım.Önceden de bazı stagelerde bu hatayla karşılaşırdım,stage'in sorunlu olduğunu düşünerek silerdim ve bu hatayı bu şekilde engellemiş olurdum.Bir daha oyun oynarken mugenden atmaması için.Ama geçenlerde bulduğum stage çok zor bulunanlardan ve güzel olduğu için işler değişti.Bu sefer stage dosyasını silmedim ve bu sorunun çözümünü buldum.
Şimdi sizlere hata veren,siz oyundayken oyununun kapanmasına neden olan stagelerin nasıl düzeltileceğini anlatıcam.
İlk önce sorun çıkaran stage dosyalarını tespit etmeye çalışın.Mugeninizdeki bütün stageleri deneyin.Ardından sorun çıkaran stageleri tespit ettikten sonra şunu yapın:
''stages'' klasörüne girin.
Hata veren stage'in .def uzantılı dosyasını açın.
Örnek stage: prehistory_island.def
Metin belgesi açıldıktan sonra Ctrl ve F tuşlarına aynı anda basın.
''Bul'' kısmında şu işareti arayın: ''
\ ''
İşaretin bulunduğu satır bulunduktan sonra bu işareti silip yerine doğru olan işareti yazın: ''
/ ''
Örnekte olduğu gibi:
[BGdef]
spr=stages
/prehistory_island.sff
debug=0
DEBUGBG=0
Sonra metin belgesini kapatın ve yaptığınız değişikliğin kaydedilmesi için ''Evet'' seçeneğini tıklayın. (Bu kısmı bu kadar ayrıntılı anlatmasam da olurdu ama neyse :)
Son olarak hata veren stage dosyasını düzelmiş mi diye deneyin,sonucu görün

Bu arada iki işareti birbiriyle karıştırmamanız için şunu yazıyorum:
Mavi doÄŸru olan iÅŸaret:
/ (Aradaki fark)
Kırmızı yanlış olan işaret:
\ Gördüğünüz gibi bu işaretin ''
/ '' yanlış yöne bakması bile mugeninizde stage sorununa yol açıyor.Umarım anlattıklarım sayesinde bu sorunla karşılaştığınız zaman sorununuzu hemen düzeltebilirsiniz...Kolay gelsin

Bu arada isterseniz şimdiki vereceğim linkten hatalı olan stage dosyasını indirin.Sorunu görün ve sonrada anlattığım şekilde yapın,sorundan kurtulun.Hem işe yarayıp,yaramadığını test etmiş olursunuz hemde üzerinde bu yöntemi uygulayacağınız,hata veren stagelere ön hazırlık yapmış olursunuz.
Deneyip,sorunu anlattığım şekilde çözmek isteyenler için hata veren stage:
>>> http://rapidshare.com/files/255918149/prehistory_island.zip.htmlNot: Aldığınız stage hatasının resimdeki hatanın aynısı olması lazım.Resimdeki hata dışında başka bir sorun yaşıyorsanız bu anlatım işinize yaramayabilir.