Forumda Ara:
It is currently 15 Feb 2012, 14:30

Search this topic:
Go to page 1, 2  Next
 Kaillera Sunucu Kurulumu [Resimli Anlatım] 
Author Message
Siyah KuÅŸak
Siyah KuÅŸak

Post Kaillera Sunucu Kurulumu [Resimli Anlatım]
İlk olarak Kaillera Server yazılımını indirin , bu yazılım bir kenarda beklesin.

Pc'nizde Başlat menüsünden Denetim Masasına girin , Güvenlik Merkezine tıklayın ve tüm güvelik uygulamalarını etkisizleştirin.
Image Windows Firewall, tüm anti-virüs yazılımlarınızı ve Otomatik Güncelleştirmeleri kapatın.

Sonra modeminizin ayarlarına girmeniz gerekmektedir. Bunun için şu yönereyi izleyin;
Masaüstü-->Ağ Bağlantılarım-->Ağ Bağlantılarını Görüntüle-->Yerel Ağ Bağlantısı-->Destek . Modem ayarlarınıza girmek için Varsayılan Ağ Geçidi rakamını Internet Explorer'inizin adres çubuğuna yazın ve modem ayarlarınıza giriş yapın.
[img]http:708:479]http://www.filehive.com/files/0703/dmz.png[/img]

Yine modem ayarlarında Firewall ayarlarını bulun ve Firewall'u etkisizleştirin yani disable durumuna getirin.
Image

Tüm bu bilgisayar ve modem ayarlarını yaptıktan sonra Kaillera Server zip'ini açın. Bu zip'in içinden cıkan CONF dosyasına sağ tıklayın, Birlikte Aç menüsünden Notepad'i seçin ve kendi ayarlamalarınızı yapın ve kaydedin. Sonra Kaillerasrv'ye çift tıklayıp açın, siyah ekranda Touching Done! yazdıysa artık kaillera sunucunuz kurulmuş demektir.
Image

Yanlız bir sorununuz olabilir. Pek çok internet kullanıcısı değişken IP'ye sahiptir. Yani, modemi her kapatıp açmada IP adresi değişir ve siz her yeni Kaillera sunucu açışınızda bu değişmiş IP adresinizi arkadaşlarınıza söylemek durumunda kalabilirsiniz. Sizin kurduğunuz sunucuyu Kaillera Server List'te bulabilirler ama tüm listeyi taratmaları gerekebilir. Bu da çok uzun sürer.

>Değişken IP Sorununun Çözümü

Sorunun çözümü oldukça basittir. ilk olarak www.no-ip.com 'a girin ve bu siteye üye olun.
Sonra siteye kullanıcı adınızla (E-mail adresi) giriş yapın, bu resmi dikkatle inceleyin ve IP adresinizi sabitleyin. Daha sonra yine www.no-ip.com 'un Downloads bağlantısına tıklayın ve yazılımı yükleyin . Bu yazılımı açın, no-ip.com 'da kullandığınız kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapın. Yazılımla ilgili ayrıntılar:
Image

Artık Kaillera sunucunuza girmek için sabitlenmiş IP adresiniz sayesinde her sunucu kurduğunuzda yanlızca tek IP adresi yeterli olur. Örneğin benim sunucumun IP adresi: haggar.zapto.org 'tur.

iyi oyunlar...

Last edited by Haggar on 25 Feb 2008, 21:10, edited 1 time in total.

03 Jul 2007, 13:00
Profile WWW
Siyah KuÅŸak
Siyah KuÅŸak

Post s.a
vay dokuman saglam olmus herkezı beklerım server kurmaya modemsız bı vatandas olarak eyvallah seradar sagholsın

04 Jul 2007, 16:12
Profile
Siyah KuÅŸak
Siyah KuÅŸak

Döküman iyi hoş ama 7/24 açık bi server kurulmuyor maalesef. hep ben, sen aksam takılırken fln kuruyoruz. Hızda pek iyi olmuo çok sayıda oyuncu varsa.
Umarım en kısa zamanda tüm gün açık olan sağlam bir servera kavuşuruz.

04 Jul 2007, 16:15
Profile WWW
Kahverengi KuÅŸak
Kahverengi KuÅŸak

bu zaten bilindik bi şey ayrı bi konu açmaya gerek yoktu sitedeki adminler bu konuyu daha önce açmışlardı

04 Jul 2007, 17:58
Profile
Siyah KuÅŸak
Siyah KuÅŸak

1-) Zaten site adminleri yayınlamak için döküman istediler :D
2-) Daha önce açılan konu, sadece hamachi ile sunucu kurma üzerineydi.
3-) Döküman iyi birşeydir. Daha gün geçmeden 3 kez kaillera server yazılımı yüklenmiş. (rapidten baktım)
4-) Söz konusu olan hakeroysa 4'e gerek yok :D

04 Jul 2007, 18:08
Profile WWW
Kahverengi KuÅŸak
Kahverengi KuÅŸak

Post gazoz kapağı
1-) başta scorpion olmak üzere 1-2 admin geçen sene sitede kaillera server nasıl kurulur hakkında detaylı bilgi vermişlerdi.
2-) hamachi dışındada scorpion admin kaillerada server açma ile ilgili bi konusu vardı , taaa 1 sene oldu verileli hatta trfighters.net değilde com du
3-) yüklenmiş olabilir , önemli olan kurabilmektir , kaillera serverlarını tarattığımızda neden 20-30 tane Türk serverı yok ?
4-) beni ne kadar tanıyosun , 3-5 arkadaşının tanıması önemli değil eee tabi kolay değil serverda sf de sizi eze eze yendikten sonra burda benim hakkımda iyi şeyler konuşacağınızı beklemiyorum 8)
5-) sitede başta adminler olmak üzere tüm arkadaşlardan bu gereksiz sohbet için özür diliyorum :wink:

04 Jul 2007, 19:31
Profile
Siyah KuÅŸak
Siyah KuÅŸak

Post Re: gazoz kapağı
Hakero (Turkish Boy) wrote:
1-) başta scorpion olmak üzere 1-2 admin geçen sene sitede kaillera server nasıl kurulur hakkında detaylı bilgi vermişlerdi.
2-) hamachi dışındada scorpion admin kaillerada server açma ile ilgili bi konusu vardı , taaa 1 sene oldu verileli hatta trfighters.net değilde com du
3-) yüklenmiş olabilir , önemli olan kurabilmektir , kaillera serverlarını tarattığımızda neden 20-30 tane Türk serverı yok ?
4-) beni ne kadar tanıyosun , 3-5 arkadaşının tanıması önemli değil eee tabi kolay değil serverda sf de sizi eze eze yendikten sonra burda benim hakkımda iyi şeyler konuşacağınızı beklemiyorum 8)
5-) sitede başta adminler olmak üzere tüm arkadaşlardan bu gereksiz sohbet için özür diliyorum :wink:

bu sozlerın hakerodan cıktıgına bın sahıt lazım bı ıkıncısı sana yenıldıgımıde hıc hatırlamıyorum arkana bakmadan kac ben degıl sen dın demı unutmadım hadı ıtıraf etme uzerınde ıken bunuda sole mustı benı nasıl dovdu dıye

04 Jul 2007, 21:30
Profile
Süper Moderator
Süper Moderator

http://www.trfighters.net/forum/mame-se ... t4958.html

sitede her yer mame serveri kurunla kaynıyor...........

04 Jul 2007, 22:14
Profile WWW
Kahverengi KuÅŸak
Kahverengi KuÅŸak

Konu acmadan once arastırın

http://www.trfighters.net/forum/mame-se ... t4958.html

sitede her yer mame serveri kurunla kaynıyor...........

doğru diyosun dostum adamlar bakmadan konu açıyolar :smt021

04 Jul 2007, 23:58
Profile
Süper Moderator
Süper Moderator

arkadasım aranızdaki gerilime beni alet ederek saf tutmaya kalkmayın ne sen nede baskası kimseye taraftar degilim notr üm cunku olayınıza tanık olamdım hiç. Benim burda cevap yazma amacım konunun zaten forumda bulunması ve ayriyeten Haggarın ellerine saglık en azında modem kısmını iyi anlatmıs.

Aranızdaki munasebeti baska bir konudan buraya cekiyorsunuz. yapmayın iyi bir sekilde gecinelim gitsin. Sonucta aile gibi davranalım aramızda. Hakero ve bizim tayfa burada buluncaksanız lütfen aranızdaki konuyu topiclere tasımayın en sevmedigim sey bir FORUMDA GERİLİM.

Öpün koklasın demiyorum ama en azından iyi bir baslangıc yapın ve birbirinizden özür dileyip muhabbete devam edelim

Ben özür dilemem diyenede tek sozum var "Yeri geldiğinde Eğilmesini bilmeyen mutlu olamaz cevresinide mutlu edemez" Dik baslılık kotu bisey!!!!!!

05 Jul 2007, 01:43
Profile WWW
Post new topic Reply to topic   [ 16 posts ]  Go to page 1, 2  Next